“Αγανακτισμένοι” για τρίτη μέρα στο Σύνταγμα

“Αγανακτισμένοι” για τρίτη μέρα στο Σύνταγμα
3η ΜΕΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI) Eurokinissi

Απτόητοι από τη βροχή και τα κάθε είδους "εμπόδια", οι Έλληνες συνεχίζουν να βγαίνουν στους δρόμους. Πάνω από 10.000 στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή. Συγκέντρωση και στον Λευκό Πύργο. Παλμός και συνθήματα (Vids)

Για τρίτη μέρα βρέθηκαν στο Σύνταγμα την Παρασκευή οι αγανακτισμένοι πολίτες που συνεχίζουν να βγαίνουν στους δρόμους. Το ραντεβού μάλιστα ανανεώθηκε για το απόγευμα του Σαββάτου στις 18:00 το απόγευμα.

Χθες, στην πλατεία Συντάγματος μαζεύτηκαν πάνω 10.000 άτομα, διαδηλώνοντας ειρηνικά κατά των μέτρων λιτότητας, χωρίς κομματικά καπέλα και χρωματισμούς.

3η ΜΕΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (ICON PRESS / ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ) Icon

 

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους πήγαν ξανά στο Σύνταγμα κρατώντας πάσης φύσεως κατσαρολικά, παραπέμποντας στη διαμαρτυρία της κατσαρόλας στην Αργεντινή, το 2001, όταν μετά την παρέμβαση του ΔΝΤ, πολίτες της χώρας βγήκαν στις κεντρικές πλατείες χτυπώντας κατσαρόλες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική οικονομική πολιτική.

Με κεντρικό σύνθημα “πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω” οι συγκεντρωμένοι στην Αθήνα έκλεισαν την οδό Αμαλίας, έστησαν πάγκους, συγκεντρώνοντας υπογραφές υποστήριξης.

Αρκετοί, δε, από αυτούς δήλωσαν διατεθημένοι να περάσουν τη νύχτα τους στον δρόμο και μάλιστα, σε αντίσκηνα, που φρόντισαν εγκαίρως να στήσουν στο Σύνταγμα.

Και όντως μετά τις 11 – 11.30 αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι έμπαιναν στις σκηνές τους, δείχνοντας καθαρά πως ο αγώνας συνεχίζεται.

Ανάλογη συγκέντρωση έγινε και στη Θεσσαλονίκη, παρά τον κακό καιρό. Πολλοί έστησαν αντίσκηνα γύρω από τον Λευκό Πύργο. Η κίνηση ήταν εμφανώς πιο οργανωμένη την Παρασκευή, καθώς υπήρχαν ομάδες πληροφόρησης και περιφρούρησης.

Στην Πάτρα, περίπου 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου και διαμαρτυρήθηκαν, όχι μόνο κατά της τρόικας και του μνημονίου αλλά και της κατάπτωσης, θεσμών και αξιών.

Την Κυριακή, το κίνημα της “15ης Μαΐου” θα ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη, καθώς οργανώνονται μέσω Facebook συγκεντρώσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Στην ιστοσελίδα των

στο Facebook, πολίτες καλούν σε μαζική συμμετοχή και ζητούν να βουλιάξει η πλατεία Συντάγματος για να δοθεί το μήνυμα στην πολιτική ηγεσία.

Αρκετοί σχολιάζουν αρνητικά την

στη Βαρκελώνη με πρόφαση ενδεχόμενους πανηγυρισμούς για το Champions League.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα