Με παλμό στο Σύνταγμα οι “Αγανακτισμένοι” για 6η μέρα

Με παλμό στο Σύνταγμα οι “Αγανακτισμένοι” για 6η μέρα
ΕΚΤΗ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ) Eurokinissi

Χιλιάδες πολίτες στην Αθήνα και άλλες πόλεις βγήκαν για έκτη μέρα στους δρόμους. Συνθήματα κατά των πολιτικών στην πλατεία Συντάγματος. Πολλαπλασιάζονται οι σκηνές. Οργανώνεται το κίνημα όλο και περισσότερο. Νέο ραντεβού για την Τρίτη (Vids)

Για έκτη ημέρα οι ”Αγανακτισμένοι” πολίτες, πιστοί στο ραντεβού τους, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος για να στείλουν άλλο ένα ηχηρό μήνυμα κατά του μνημονίου και του πολιτικού κόσμου.

Η συμμετοχή των ανεξάρτητων πολιτών ήταν και πάλι μαζική. Τουλάχιστον 10.000 πολίτες ένωσαν τις φωνές τους απαιτώντας ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης του κινήματος.

Η κινητοποίηση είχε έντονο παλμό, αν και ήταν αριθμητικά μικρότερη σε σχέση με την ογκωδέστατη συγκέντρωση της Κυριακής.

Οι πολίτες οι οποίοι βρίσκονται κάθε μέρα εκεί προχώρησαν σε ένα είδος αυτοοργάνωσης με σκοπό την καλύτερη και πιο αποδοτική λειτουργία του κινήματος.

Συγκροτήθηκαν ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής και επικοινωνιακής υποστήριξης, ιατρείο ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και καλλιτεχνικά δρώμενα. Οι ομάδες εργασίας των συγκεντρωμένων συναποφασίζουν μέσα από ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες και οι όποιες αποφάσεις επικυρώνονται από τη γενική συνέλευση.

Στο χώρο της πλατείας κυριαρχούν οι γελοιογραφίες υπουργών της κυβέρνησης αλλά και της τρόικας, οι οποίες συνοδεύονται από άκρως επικριτικά σχόλια.

Οι πιο αποφασισμένοι παραμένουν και τη νύκτα στην πλατεία, διανυκτερεύοντας μέσα σε αυτοσχέδιες σκηνές.

Η διαμαρτυρία ήταν για ακόμα μία φορά ειρηνική. Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μιλούν για τις πιο ειρηνικές συγκεντρώσεις των τελευταίων μηνών, αναφέροντας ότι οι Έλληνες διαμαρτύρονται όχι μόνο για τα μέτρα λιτότητας και την ανεργία αλλά και για την πολιτική ατιμωρησία.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα και κτυπούν συμβολικά, τα χαρακτηριστικά πλέον, μαγειρικά σκεύη καλώντας τους πολιτικούς να φέρουν πίσω τα κλεμμένα.

Κρεμάλες και συνθήματα

Τη Δευτέρα στο Σύνταγμα στήθηκαν και κρεμάλες, ενδεικτικό της λαϊκής οργής που κυριαρχεί στους ”Αγανακτισμένους” διαδηλωτές.

Στο επίκεντρο των υβριστικών συνθημάτων βρέθηκε για άλλη μία ημέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος

για το κίνημα των ”Αγανακτισμένων”.

Κομματικές σημαίες δεν υπήρξαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καθώς οι πολίτες επιμένουν στην απόφασή τους να διαδηλώσουν χωρίς καμία κομματική υποστήριξη.

Ο μεγαλύτερος όγκος της συγκέντρωσης αποτελούνταν και πάλι από νέους ανθρώπους, αν και το πλήθος παρέμενε για άλλη μία ημέρα ετερόκλητο και συμπεριελάμβανε όλες τις ηλικίες.

”Τα μέτρα πλήττουν όλες τις κοινωνικές ομάδες, οι οποίες είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας τους”, δηλώνει η πλειοψηφία των διαδηλωτών.

Πολλοί ήταν οι συγκεντρωμένοι και στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, ενώ δυναμικό παρόν δίνουν οι πολίτες στις κεντρικές πλατείες όλων των πόλεων της χώρας.

, αντίστοιχη με τη χθεσινή, έχει προαναγγελθεί για την επόμενη Κυριακή στις έξι το απόγευμα. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα