Δείτε πως αποχώρησαν οι εγκλωβισμένοι βουλευτές

Δείτε πως αποχώρησαν οι εγκλωβισμένοι βουλευτές
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (EUROKINISSI // ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες για ακόμα μία μέρα πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας. Τουλάχιστον 50.000 έδωσαν δυναμικό "παρών". Ομάδα πολιτών εγκλώβισαν βουλευτές που βρίσκονταν στο κοινοβούλιο. Για λίγα λεπτά επικράτησε ένταση. Διαβάστε το χρονικό της ημέρας και δείτε αποκλειστικό βίντεο από την "άτακτη φυγή" των βουλευτών (Vids+Pics)

Για έβδομη συνεχή ημέρα οι ”Αγανακτισμένοι” συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τέτοια συνέχεια και συνέπεια διαδηλώσεων και μάλιστα χωρίς κομματικές σημαίες.

Δείτε λεπτό προς λεπτό τι συνέβη την 7η ημέρα κινητοποιήσεων των “Αγανακτισμένων”, όπως τα κατέγραψε το NEWS 247.

Η πλατεία και οι γύρω δρόμοι στην κυριολεξία πνίγηκαν από τον κόσμο. Πάνω από 50.000 κόσμου, μια πραγματική λαοθάλασσα, διαδήλωσαν και πάλι κατά του μνημονίου, της τρόικας, των μέτρων λιτότητας και της κυβερνητικής πολιτικής.

Με φόντο τη Βουλή, το πλήθος φώναζε συνθήματα κατά του πολιτικού κόσμου και έριχνε λέιζερ στα ανοικτά παράθυρα του κτιρίου. Οι διαδηλωτές, απτόητοι χωρίς κανένα σημάδι κόπωσης, συνέρρεαν κατά χιλιάδες, πιστοί στο ραντεβού των 6.

Λίγο μετά τις 22:00 περίπου 100 “Αγανακτισμένοι” πολίτες έκλεισαν τη Βασ. Σοφίας, όπου βρίσκεται η κεντρική είσοδος της Βουλής με αποτέλεσμα

και δημοσιογράφοι.

Οι βουλευτές φυγαδεύτηκαν από τον Εθνικό Κήπο ενώ οι συνοδοί τους έφυγαν από τη Βουλή με άδεια τα αυτοκίνητα, για να τους παραλάβουν από την Ηρώδου Αττικού.

Δείτε αποκλειστικό βίντεο από την “ηρωική”  έξοδο των βουλευτών υπό τις αποδοκιμασίες του κόσμου που μας έστειλε αναγνώστης. Αν έχετε και εσείς υλικό μπορείτε να μας το στείλετε στο [email protected]

Οι “Αγανακτισμένοι” ήταν πιο δραστήριοι και ευφάνταστοι από ποτέ, με τα συνθήματα να γίνονται ολοένα και πιο πρωτότυπα. Την τιμητική του είχε και πάλι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος με τα σχόλιά του εξόργισε το συγκεντρωμένο πλήθος.

Ελληνικές σημαίες, πανό με μηνύματα και τύμπανα έδωσαν τον παλμό σε μικρούς, μεγάλους, οικογένειες και νέους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονταν και αυτή την ημέρα στο Σύνταγμα.

ο οποίος μίλησε στα Προπύλαια τονίζοντας ότι η λευτεριά κερδίζεται ενώ το πλήθος τον αποθέωσε, τραγουδώντας το “Ένα το χελιδόνι”.

”Δε χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε” φώναζε ρυθμικά το ξεσηκωμένο πλήθος. Οι πολίτες κατηγορούσαν τους πολιτικούς και κάλεσαν τον Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του. Απαιτούσαν για άλλη μια φορά να ακυρωθεί το μνημόνιο και να επιστραφούν τα κλεμμένα χρήματα σε όσους ανήκουν.

Το κεντρικό σύνθημα ήταν και πάλι ”κλέφτες-κλέφτες” και ακουγόταν συνέχεια από τα χείλη των πολιτών που εμμένουν στην απόφασή τους να παραμείνουν στην πλατεία για όσο χρειαστεί.

Επί της πλατείας υπάρχει διαρκής γενική συνέλευση, η οποία λαμβάνει αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων, αλλά και την οργάνωση όσων διανυκτερεύουν σε σκηνές.

Στο ψήφισμα που έχει εκδοθεί, οι πολίτες καλούνται να γεμίσουν τις πλατείες όλης της χώρας και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Πληροφορίες αναφέρουν πως τις επόμενες ημέρες μέλη του κινήματος θα βρεθούν στις γειτονιές της Αθήνας για να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν περισσότερους πολίτες.

Άμεση δημοκρατία, ισότητα και δικαιοσύνη. Οι ”Αγανακτισμένοι” δε ζητούν τίποτα άλλο εκτός από τη χαμένη τους αξιοπρέπεια. Για αυτούς η χειρότερη μορφή βίας είναι η φτώχεια και δεν τους απέμεινε άλλος τρόπος διεκδίκησης εκτός από τις συνεχείς διαμαρτυρίες.

Το δυναμικό κίνημα έχει καταφέρει να στρέψει επάνω του τα βλέμματα όλου του κόσμου, ακόμα και των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων. Η ολοένα και αυξανόμενη μαζικότητα των κινητοποιήσεων έχει μετασχηματίσει το κίνημα, βοηθώντας το να εξελιχθεί σε φαινόμενο.

Χρ. Παπουτσής: “Δεν τιμάτε τη Δημοκρατία”

Σχολιάζοντας τις διαδηλώσεις έξω από τη Βουλή το βράδυ της Τρίτης από χιλιάδες συγκεντρωμένους στην πλατεία της αγανάκτησης, αλλά και τον αποκλεισμό μερίδας βουλευτών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Όλοι μας στην Κυβέρνηση συναισθανόμαστε την αγωνία των πολιτών, που την εκφράζουν με τις ειρηνικές διαμαρτυρίες. Είναι αλήθεια ότι η μαζικότητα των συγκεντρώσεων στέλνει μήνυμα που πρέπει να αξιολογηθεί από όλους, εντός και εκτός της χώρας.

Φυσικά αναφέρομαι και στην Τρόικα και σε κάποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που επιχειρούν να θέσουν ακόμη πιο δυσβάσταχτους όρους για τον ελληνικό λαό. Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν οι πάντες ότι η Κυβέρνηση καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη σωτηρία της χώρας από τα απίστευτα αδιέξοδα που άλλοι δημιούργησαν.”

Ωστόσο, τάχτηκε κατά των συγκεντρώσεων των “αγανακτισμένων”, σημειώνοντας ότι αυτές οι εκδηλώσεις είναι “εκδηλώσεις ισοπέδωσης των πάντων, συστηματικού ευτελισμού των θεσμών, αγνόησης των νόμων, απαξίωσης της Βουλής, προπηλακισμού Βουλευτών και δεν τιμούν το Δημοκρατικό Πολίτευμα.”

Και κατέληξε: “Ε, όχι. Αυτό δεν είναι δημοκρατία. Ε, όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ούτε στην ζωή ούτε στην πολιτική.  Γι’ αυτό θέλω να καλέσω τη νέα γενιά και τους δημοκρατικούς πολίτες να καταδικάσουν άμεσα και να απομονώσουν όσους επιμένουν με συστηματικό τρόπο να δημιουργούν επεισόδια και να προκαλούν βίαιες αντιδράσεις εις βάρος της αξιοπιστίας των θεσμών και τις αξιοπρέπειας των προσώπων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα