“Aγανακτισμένοι” για 8η ημέρα και έπεται συνέχεια

“Aγανακτισμένοι” για 8η ημέρα και έπεται συνέχεια
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

Για όγδοη συνεχόμενη ημέρα οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες βγήκαν στους δρόμους. Στο πλευρό τους και μοτοσυκλετιστές. Στο στόχαστρο των διαδηλωτών ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Αυξάνονται οι σκηνές στο Σύνταγμα (Vids)

Έχει περάσει μία εβδομάδα ακριβώς από την πρώτη μεγαλειώδη συγκέντρωση των ”Αγανακτισμένων”. Αν και κάποιοι πίστευαν ότι το κίνημα είναι μία μόδα της εποχής, κάτι παροδικό που θα ξεφουσκώσει γρήγορα, η αποφασιστικότητα των αγανακτισμένων πολιτών τους διαψεύδει ολοκληρωτικά. Το κίνημα αντί να κάμπτεται ολοένα και δυναμώνει.

Για όγδοη συνεχόμενη ημέρα οι πολίτες της Αθήνας, πιστοί στο καθιερωμένο τους ραντεβού, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος να ενώσουν τις φωνές τους και να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβερνητικής πολιτικής, των δυσβάσταχτων μέτρων του μνημονίου και της γενικότερης πολιτικής σήψης. Το NEWS 247 παρακολούθησε λεπτό προς λεπτό και την κινητοποίηση της Τετάρτης.

Την Τετάρτη συγκεντρώθηκαν πάνω από 10.000 άνθρωποι στο Σύνταγμα και μπορεί ο αριθμός να ήταν μικρότερος σε σχέση με τη συγκέντρωση της Τρίτης , ωστόσο υπήρχε παλμός και πάθος.

”Η Ελλάδα δεν πωλείται” βροντοφώναξε το ξεσηκωμένο πλήθος. Οι “Αγανακτισμένοι” πολίτες, δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να δικαιωθούν. Δε φεύγουν, αν δε φύγουν οι πολιτικοί. Είναι πεπεισμένοι ότι η τύχη τους βρίσκεται στα χέρια τους και δεν ετεροπροσδιορίζεται από κανέναν εξωτερικό παράγοντα.

Οι πολίτες από πολύ νωρίς, έσπευσαν να μαζευτούν και φωνάξουν τα καθιερωμένα συνθήματα σε άλλη μία ειρηνική διαμαρτυρία.

Το καινούριο της σημερινής συγκέντρωσης

, οι οποίοι σε πορεία από τον Λυκαβητό έκαναν το γύρο της πλατείας εισπράττοντας τις επευφημίες του συγκεντρωμένου πλήθους. Στάθηκαν μπροστά από τη Βουλή και έγιναν ένα με τους υπόλοιπους του κινήματος.

Το πλήθος ήταν για ακόμη μία φορά ετερόκλητο, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα, ότι τα νέα μέτρα πλήττουν την πλειονότητα των κοινωνικών ομάδων.

Την τιμητική του είχε και πάλι ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αλλά και οι δημοσιογράφοι, για τους οποίους ακούγονται καθημερινά πολλά συνθήματα.

Οι άνθρωποι οι οποίοι διανυκτερεύουν στο κέντρο συνεχώς αυξάνονται, κάτι που γίνεται αμέσως αντιληπτό εξαιτίας των πολυάριθμων σκηνών.

Οι ομάδες αυτοοργάνωσης συνεχίζουν να επιτελούν το καθημερινό τους έργο, με την ομάδα περιφρούρησης να έχει δεσπόζουσα θέση.

Τα αυτοσχέδια μουσικά όργανα και τα γνωστά σε όλους μαγειρικά σκεύη δίνουν τον παλμό στη συγκέντρωση, τονίζοντας ότι οι Έλληνες έχουν πια ξυπνήσει.

Οι γενικές συνελεύσεις των ”Αγανακτισμένων” εστιάζονται πλέον στον τρόπο κατηγοριοποίησης και εξειδίκευσης των θεματικών ενοτήτων, ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν τα αιτήματα των συγκεντρωμένων.

Με αίτημα τη δικαιοσύνη, το ”φαινόμενο της πλατείας” συνεχίζει ακάθεκτο και γεμάτο ζωντάνια και δυναμικότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα