Στο στόχαστρο οι σελίδες των “Αγανακτισμένων”

Στο στόχαστρο οι σελίδες των “Αγανακτισμένων”
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (EUROKINISSI // ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Διαδοχικές επιθέσεις δέχονται οι ιστοσελίδες των "Αγανακτισμένων" στο Facebook. Οι πολίτες εξακολουθούν να βγαίνουν στο δρόμο. Νέα συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 18:00. Κάλυψη λεπτό προς λεπτό από το NEWS 247. Νέα Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στις 5 Ιουνίου (Vids+Pics)

Οι “Αγανακτισμένοι” πολίτες έδειξαν την Κυριακή τη δύναμή τους , καθώς πάνω από 100.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, στη διάρκεια της Πανευρωπαϊκής κινητοποίησης. 

Οι “Αγανακτισμένοι” έχουν δώσει νέο ραντεβού για τις 6:00 το απόγευμα της Δευτέρας. Το NEWS 247  θα καλύψει και τη νέα κινητοποίηση ζωντανά και θα συζητήσει με τους αναγνώστες του για το νέο αυθόρμητο κίνημα που γεννιέται στην Ελλάδα.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας αλλά και της Ευρώπης, καθώς πολίτες σε 27 χώρες και 100 πόλεις της ΕΕ βγήκαν στους δρόμους.

Νέο κάλεσμα για πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στις 5 Ιουνίου έκανε το γκρουπ “European Revolution” στο Facebook, καθώς οι “αγανακτισμένοι” σε όλη την Ευρώπη ενώνουν τη φωνή τους σε αγώνα διαρκείας.

Πάντως στην Ελλάδα φαίνεται ότι κάποιοι τρόμαξαν οι ενοχλούνται, καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι η σελίδα των “αγανακτισμένων” στο Facebook δέχεται επιθέσεις και είναι πιθανό να κατέβει για τεχνολογική θωράκιση. Οι διαχειριστές σημειώνουν ότι τους επιτίθενται και στους υπολογιστές τους.

Τα συνθήματα των “Αγανακτισμένων”

“Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα. Όλοι μαζί, ενωμένοι”, ανέφεραν σε μήνυμά του οι διοργανωτές της “Ευρωπαϊκής Επανάστασης”, όπως χαρακτηρίστηκε η κινητοποίηση της Κυριακής.

“Οι διαδηλώσεις στέλνουν το μήνυμα ότι οι άνθρωποι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους”, δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο Ν.Φακιολάς, διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Κοινωνικής Πολιτικής του ΕΚΚΕ τονίζοντας ότι το Διαδίκτυο είναι άμεσο, και όταν υπάρχουν ερείσματα για κινητοποίηση των πολιτών αυτό αποδίδει.

“Το κίνημα των Αγανακτισμένων έχει δώσει το στίγμα του”, υπογράμμισε προσθέτοντας ότι “είναι το μήνυμα ότι οι άνθρωποι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, διαμαρτύρονται έντονα, διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Επομένως ήδη έχει πετύχει έναν βασικό στόχο: να κινητοποιήσει τους πολίτες”.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (EUROKINISSI // ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ(PHASMA/Μ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ) Phasma

Το πρώτο ψήφισμα

Το απόγευμα της Κυριακής  εκδόθηκε και το πρώτο ψήφισμα των “Αγανακτισμένων”:

“Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο Σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας. Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.

Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της. Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.

Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, τρόικα, τράπεζες, μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας. Άμεση δημοκρατία τώρα. Ισότητα, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια. Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα