Άγιοι Τόποι: Η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός

Άγιοι Τόποι: Η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός
Η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα Facebook

Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα

Ολοκληρώθηκε η τελετή Αφής από το Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Δείτε εικόνα από τα Ιεροσόλυμα και τον Πανάγιο Τάφο:

Ελληνική αντιπροσωπεία ακολούθησε την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στον Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή Αφής. Μετά τη λήξη της τελετής ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα αναμένεται να αφιχθεί στις 18.30 στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή για την υποδοχή του, όπως και στη Θεσσαλονίκη, όπου η άφιξη του Αγίου Φωτός προγραμματίζεται για τις 21.50.

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία Άγιο Φως ή Φως της Αναστάσεως ονομάζεται η φωτιά («φως») η οποία συμβολίζει την Ανάσταση και μεταδίδεται από τον Αρχιερέα στους πιστούς κατά την τελετή της Αναστάσεως το Μεγάλο Σάββατο.

Στην Ελληνορθόδοξη παράδοση εκλαμβάνεται από αρκετούς ως θαύμα, που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο λίγο πριν τον εορτασμό της Ανάστασης στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, κατά το οποίο η φλόγα ανάβει με θαυματουργότρόπο εντός του Παναγίου Τάφου και μόνο υπό την παρουσία του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα