Απίστευτο σκηνικό στον Αγ. Δημήτριο: Ιερέας παρακάμπτει αστυνομία, βάζει κόσμο χωρίς μάσκα

Απίστευτο σκηνικό στον Αγ. Δημήτριο: Ιερέας παρακάμπτει αστυνομία, βάζει κόσμο χωρίς μάσκα
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/intime

Κιγκλιδώματα, κλούβες της αστυνομίας, ακόμη και σκυλιά ανίχνευσης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Παράπονα ιερέα προς την αστυνομία.

Πολύ ισχυρά μέτρα ασφαλείας και έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα του εορτασμού του Πολιούχου.

Η ΕΛΑΣ θέλει να αποτρέψει τα φαινόμενα συνωστισμού που σημειώθηκαν τη Δευτέρα, με νωπές τις μνήμες από τις καταστροφικές επιπτώσεις του περσινού εορτασμού και για τον λόγο αυτό τοποθέτησε από νωρίς το πρωί κιγκλιδώματα, ενώ κλούβες της αστυνομίας είναι σταθμευμένες κοντά στα σκαλιά της εκκλησίας.

Τα κιγκλιδώματα τοποθετήθηκαν ακόμη και στην κεντρική είσοδο επί της οδού Αγίου Δημητρίου, ώστε να περιοριστεί η μαζική διέλευση των πιστών, ενώ και τα καθίσματα στο εξωτερικό έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση το ένα από το άλλο. Μάλιστα, βρίσκεται σε επιφυλακή και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Thesstoday, στο πλαίσιο των ισχυρότατων αστυνομικών μέτρων, η ΕΛΑΣ χρησιμοποιεί και σκύλους ειδικής ανίχνευσης εκρηκτικών μηχανισμών από το αρμόδιο τμήμα (ΤΕΕΜ), οι οποίοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους από το πρωί γύρω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Αντιδράσεις από την εκκλησία

Τα μέτρα της αστυνομίας και ειδικά η έντονη αστυνομική παρουσία στην είσοδο και στο εσωτερικό του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, δεν άρεσε σε ορισμένους ιερείς που αντέδρασαν. Ένας ιερέας εξέφρασε τα παράπονά προς τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας τονίζοντας ότι “δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα τόση αστυνομία. Σας αρέσει αυτή η εικόνα στην Ελλάδα;”.

Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ απάντησε ότι τα μέτρα έχουν ληφθεί για την αποφυγή συνωστισμού και για τον λόγο αυτό έχουν τοποθετηθεί αστυνομικοί στην κεντρική είσοδο και στο εσωτερικό του Ιερού Ναού, καθώς και στην παράπλευρη είσοδο της εκκλησίας.

Όπως μεταφέρει το Thesstoday, ο εν λόγω ιερέας, σε ζωντανή σύνδεση της ΕΡΤ, προέτρεψε πιστούς να εισέλθουν εντός του Ναού χωρίς τη μάσκα, πάρα τις συστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Χωρίς μάσκα πολλοί πιστοί

Όπως και τη Δευτέρα, έτσι και σήμερα, δεν είναι λίγοι οι πιστοί που αγνοούν τα μέτρα και προσέρχονται στον Ναό χωρίς να τα ακολουθούν πιστά.

Παρά τα ισχυρά υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε ισχύ με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, αρκετοί πιστοί ασπάζονται τις εικόνες χωρίς να τις φορούν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version