Αγιος Σάββας: Εξι συνολικά κρούσματα κορονοϊού – Τα τρία, έδειχναν αρχικά αρνητικά

Αγιος Σάββας: Εξι συνολικά κρούσματα κορονοϊού – Τα τρία, έδειχναν αρχικά αρνητικά
Το νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" Eurokinissi

Μεγάλος προβληματισμός για το γεγονός του εντοπισμού έξι συνολικά κρουσμάτων κορονοϊού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Αθήνας.

Έξι συνολικά είναι τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Αθήνας “Αγιος Σάββας” την Τετάρτη.

Πρόκειται για τρεις καρκινοπαθείς ασθενείς, δύο νοσηλεύτριες και μία καθαρίστρια. Η πτέρυγα Γ1 του νοσοκομείου έκλεισε και έλαβε χώρα η σχετική απολύμανση όπως συνήθιζεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Γίνονται, ήδη, εκτεταμένες ιχνηλατήσεις, ενώ η πτέρυγα του νοσοκομείου έχει κλείσει για απολύμανση. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι τρεις ασθενείς, βρέθηκαν θετικοί παρ’ ότι τα αρχικά τεστ που έγιναν κατά την εισαγωγή τους ήταν αρνητικά. Οι ασθενείς διακομίστηκαν εσπευσμένα στα νοσοκομεία «Ελπίς» και «Παμμακάριστος».

Οι δύο νοσηλεύτριες και η εργαζόμενη στην καθαριότητα βρέθηκαν θετικές στην ιχνηλάτηση. Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται και δύο γιατροί του ίδιου νοσοκομείου για προληπτικούς λόγους.

«Το συμβάν στον Άγιο Σάββα δείχνει πόσο επικίνδυνος και ύπουλος είναι ο ιός. Ξεγελάνε σε πολλές περιπτώσεις τα πρώτα αρνητικά τεστ κατά την εισαγωγή. Στην πορεία της νοσηλείας οι ασθενείς εμφανίζουν συμπτώματα και όταν υποβάλλονται σε δεύτερο τεστ βγαίνει θετικό» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα