Αγνοείται σκάφος με πρόσφυγες δυτικά της Κεφαλλονιάς

Αγνοείται σκάφος με πρόσφυγες δυτικά της Κεφαλλονιάς
Νεκροί εντοπίστηκαν, την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017, από λιμενικούς οι τρεις ερασιτέχνες ψαράδες των οποίων τα ίχνη είχαν χαθεί το βράδυ της Τρίτης. Οι τρεις ψαράδες ηλικίας 72, 67 και 64 χρονών βρέθηκαν σε βραχώδη περιοχή στο Πρασονήσι το πρωί, ενώ όλη τη διάρκεια της νύκτας υπήρξε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν αδιευκρίνιστα. Οι τρεις φίλοι είχαν πάει για ψάρεμα και γύρω στις 22.00 το βράδυ επικοινώνησαν με συγγενικά τους πρόσωπα ζητώντας βοήθεια. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές, απογειώθηκε ελικόπτερο σούπερ πούμα ενώ στην περιοχή έφθασε και ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος. Οι έρευνες συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα στις οποίες συμμετείχαν και παραπλέοντα πλοία. (EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ) Eurokinissi

Στο σημείο ερευνούν πλωτά του λιμενικού, παραπλέοντα πλοία και ένα σκάφος της Frontex

Σε εξέλιξη είναι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς από πλωτά του λιμενικού σώματος, για τον εντοπισμό σκάφους στο οποίο επιβαίνει άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός προσφύγων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάποιος από τους επιβαίνοντες μετανάστες κάλεσε με το κινητό του τηλέφωνο σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112 τονίζοντας ότι περίπου 50 άτομα επιβαίνουν σε 18μέτρο σκάφος που βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Στις έρευνες συμμετέχουν τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού παραπλέοντα πλοία και σκάφος της Frontex.

Σύμφωνα με τις ίδιες  πληροφορίες, στο σκάφος βρίσκονται και 13 μικρά παιδιά που χρήζουν άμεσης ιατρικής φροντίδας γι’ αυτό και ζήτησαν βοήθεια από το λιμεναρχείο Κεφαλονιας.

Στο λιμάνι του νησιού, αναμένουν ασθενοφόρα προκειμένου να μεταφέρουν όσους δεν είναι καλά στην υγεία τους στο νοσοκομείο του νησιού.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς ενημέρωσε ότι «οι άνθρωποι αυτοί θα μείνουν στο νησί μας όσο χρειαστεί για τις τυπικές διαδικασίες, σε αυτό το διάστημα θα προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια και στη συνέχεια θα ενταχθούν στις διαδικασίες επιστροφής».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Αρχείου)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα