Αγνοείται Τσέσνα. ‘Χάθηκε’ εν πτήσει προς τα Μέγαρα

Αγνοείται Τσέσνα. ‘Χάθηκε’ εν πτήσει προς τα Μέγαρα

Τελευταία επικοινωνία με το αεροσκάφος έγινε πάνω από την Πελοπόννησο στα Καλάβρυτα

Αγνοείται ελαφρύ αεροσκάφος που πραγματοποιούσε πτήση Καλάβρυτα-Μέγαρα. Πρόκειται για ελαφρύ “Cessna 172” που ανήκει σε ιδιώτη και έφερε δύο άτομα.

Η τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους  με τον πύργο ελέγχου έγινε πάνω από την Πελοπόννησο, όπου στρέφονται οι έρευνες. Το αεροσκάφος είναι δηλωμένο σε αερολέσχη και όταν χάθηκε το σήμα του, επέστρεφε από τα Καλάβρυτα.

Στις 17:15 επικοινώνησε με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, το οποίο ζήτησε νεώτερη επικοινωνία μετά από ένα τέταρτο.

Στις 18:18 το κέντρο ελέγχου περιοχής Αθηνών κήρυξε το αεροσκάφος σε κατάσταση αβεβαιότητας και στις 18:31 σε φάση κινδύνου, δίνοντας εντολή για την έναρξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

Το σχέδιο πτήσης του αεροσκάφους ήταν Μέγαρα – Καλάβρυτα – Μέγαρα.

Επί ποδός βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. Στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους παίρνουν μέρος ένα ελικόπτερο τύπου Σικόρσκι και ένα αεροσκάφος C 130.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ξεκινήσει έρευνες στην ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων και ένα όχημα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ερευνούν την περιοχή, προκειμένου να βρουν κάποιο στοιχείο.

Ταυτόχρονα, ρωτούν τους κατοίκους των κοινοτήτων, αν είδαν κάτι ή άκουσαν κάποιο θόρυβο.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, νωρίς το απόγευμα περιπολούσαν οχήματα της Πυροσβεστικής σε διάφορες περιοχές των Καλαβρύτων, αλλά δεν υπήρξε καμία αναφορά για πτώση αεροπλάνου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα