Άγνωστοι βεβήλωσαν ναό στο Κορακοβούνι Κυνουρίας. Στο χωριό κάνουν λόγο για έργο σατανιστών

Άγνωστοι βεβήλωσαν ναό στο Κορακοβούνι Κυνουρίας. Στο χωριό κάνουν λόγο για έργο σατανιστών

Κάτοικοι του χωριού που πήγαν στο κοιμητήριο ανήμερα του Ευαγγελισμού, για να ανάψουν τα καντήλια, διαπίστωσαν ότι άγνωστος ή άγνωστοι, είχαν μπει στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής και είχαν προβεί σε πράξεις βεβήλωσης

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Κορακοβούνι, ένα μικρό χωριό της Κυνουρίας, αφού τις τελευταίες ημέρες, πιθανότατα την περασμένη Τετάρτη ή Πέμπτη, τις νυχτερινές ώρες, άγνωστοι βεβήλωσαν τον κοιμητηριακό ναό του χωριού.

Κάτοικοι του χωριού που πήγαν στο κοιμητήριο ανήμερα του Ευαγγελισμού, για να ανάψουν τα καντήλια, διαπίστωσαν ότι άγνωστος ή άγνωστοι, είχαν μπει στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής και είχαν προβεί σε πράξεις βεβήλωσης στην Αγία Τράπεζα κι ενημέρωσαν τον ιερέα του χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το χωριό, οι δράστες είχαν μπει στο ιερό του ναού και είχαν πάρει το κάλυμμα ενός μπαούλου που υπάρχει και το είχαν απλώσει πάνω στην Αγία Τράπεζα. Επίσης, μέσα από το μπαούλο που υπήρχαν άμφια του ιερέα, είχαν πάρει ένα πετραχήλι και το είχαν περάσει μέσα από το ιερό αρτοφόριο της Αγίας Τραπέζης, ενώ στη ιερά πρόθεση, αντί της λόγχης είχαν τοποθετήσει στην μύτη ενός μαχαιριού ένα μαυρισμένο σπόγγο που χρησιμοποιούν οι ιερείς για τον καθαρισμό του ιερού δισκαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκκλησία ο ιερέας δεν αφήνει Ευαγγέλιο, ιερά δισκοπότηρα, ούτε άλλα ιερά σκεύη. Για την ύπαρξη του σπόγγου στο μαχαίρι σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα που βρέθηκαν επί της Αγίας Τραπέζης, στο χωριό κάνουν λόγο για έργο σατανιστών. O ναός και το κοιμητήριο βρίσκονται έξω από το χωριό, στο δρόμο, για τον Άγιο Ανδρέα και είναι εύκολη η πρόσβαση.

SHARE:

24Media Network