Αγωγή κατά Αλ. Κούγια κατέθεσε ο Αρ. Φλώρος

Αγωγή κατά Αλ. Κούγια κατέθεσε ο Αρ. Φλώρος
Ο Αριστείδης Φλώρος Eurokinissi

Αφορμή στάθηκε δήλωση του δικηγόρου για την εμπλοκή του Αρ. Φλώρου στην υπόθεση της Energa. Διεκδικεί χρηματική ικανοποίηση ηθικής βλάβης για τις δημόσιες δηλώσεις του συνηγόρου.

Στα δικαστήρια μεταφέρεται η διαμάχη που έχει ξεκινήσει μεταξύ του Αλέξη Κούγια, συνήγορου του προφυλακισμένου δικηγόρου στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» και κατηγορουμένων στην υπόθεση της Energa.

Τελευταία πράξη η κατάθεση αγωγής στο Πρωτοδικείο Αθηνών από τον Αριστείδη Φλώρου κατά του Αλ. Κούγια, με την οποία διεκδικεί χρηματική ικανοποίηση ηθικής βλάβης για τις δημόσιες δηλώσεις του συνηγόρου. «Το οποιοδήποτε τυχόν επιδικασθέν ποσό έχει εκχωρηθεί στα φιλανθρωπικά ιδρύματα ΕΛΠΙΔΑ και ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ εξ ημισείας, κατόπιν ρητής επιθυμίας του εντολέα μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Παν. Λάρδας.

Ο Αλ. Κούγιας έχει αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες, ότι ο εντολέας του έχει βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου, ύστερα από πιέσεις που δεχόταν ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση της Energa προκειμένου «να την οδηγήσει στις νομικές καλένδες μιας διαιτησίας, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα, αφενός μεν να απαλλαγούν από κάθε ποινική ευθύνη οι Αριστείδης Φλώρος και οι συγκατηγορούμενοι του, αφετέρου δε το Ελληνικό Δημόσιο και η ΛΑΓΗΕ ΑΕ να χάσουν 280 εκ ευρώ, τα οποία οι Φλώρος, Μηλιώνης κλπ έχουν υπεξαιρέσει και έχουν καταθέσει σε τράπεζες του εξωτερικού και ειδικά της Σιγκαπούρης και της Άπω Ανατολής».

Για την ίδια δήλωση ο Βασίλης Μηλιώνης έχει στείλει εξώδικο σε βάρος του Αλ. Κούγια, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι από την πρωτόδικη απόφαση προκύπτει: «(α) ΟΥΔΕΠΟΤΕ διακίνησα ή ιδιοποιήθηκα ή απέστειλα παράνομα χρήματα στο εξωτερικό και (β) το τίμημα που εισέπραξα από τη πώληση της εταιρείας μου την 23.11.2011 ήταν καθόλα ΝΟΜΙΜΟ και ΔΕΝ ήταν προϊόν υπεξαίρεσης και συνεπώς δεν οφείλω κάποιο χρηματικό ποσό στο Ελληνικό Δημόσιο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα