Αγωνία για τους δύο αγνοούμενους στο Μεσολόγγι. Οι μαρτυρίες και οι γρίφοι

Αγωνία για τους δύο αγνοούμενους στο Μεσολόγγι. Οι μαρτυρίες και οι γρίφοι

Δραματική έκκληση από τις οικογένειες των αγνοουμένων. Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας. Μυστήριο γύρω από τον τρόπο με τον οποίο εξαφανίστηκαν καθώς δεν έχει εντοπιστεί το όχημα τους. Ποια είναι τα πιθανά σενάρια

Στην τέταρτη μέρα μπήκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο νέων που χάθηκαν τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στην περιοχή του Πενταλόφου Μεσολογγίου.

Οι δύο άνδρες 35 και 40 ετών διασκέδαζαν σε μπαρ στην περιοχή του Νεοχωρίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, έφυγαν με αυτοκίνητο λίγο μετά τις 4 το πρωί και γύρω στις 5 το στίγμα των κινητών τηλεφώνων τους χάθηκε.

Αρχικά για τον εντοπισμό τους κινητοποιήθηκε η Αστυνομία, που κατόπιν ζήτησε και τη συνδρομή της Πυροσβεστικής. Αργά το απόγευμα του Σαββάτου σταμάτησε η αναζήτησή τους από λέμβο της 6ης ΕΜΑΚ στον Αχελώο ποταμό λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και πλέον συνεχίζεται από ξηράς, από πεζοπόρα τμήματα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, οι δύο νεαροί έφυγαν από το μαγαζί μεθυσμένοι. Αυτό σε συνδυασμό με τον δύσκολο δρόμο που ακολούθησαν, με απότομες στροφές, στενά σημεία και κακό οδόστρωμα, κάνει τους ειδικούς να σκεφτούν το ενδεχόμενο του τροχαίου δυστυχήματος.

Οι αρχές δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο, ούτε και αυτό της εγκληματικής ενέργειας ενώ στο “μικροσκόπιο” βρίσκεται κι ένα βίντεο που δείχνει το αυτοκίνητο των δύο ανδρών λίγο πριν από την εξαφάνισή τους. “Αν έχουν βουτήξει στο κανάλι, θα αργήσουμε να τους εντοπίσουμε”, δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας στον ΑΝΤ1.

 

Το πρωί της Δευτέρας, η μητέρα του ενός αγνοούμενου απηύθυνε δραματική έκκληση μέσα από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ζητώντας από οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για την εξαφάνιση του παιδιού της να απευθυνθεί στην αστυνομία.

“Σας παρακαλώ, σας θερμοπαρακαλώ να πουν στην αστυνομία, σε μένα, ό,τι γνωρίζουν για τα παιδάκια μου. Δεν αντέχω να το βλέπω αυτό το πράγμα. Δεν γίνεται μέσα σε μια μικρή ακτίνα να εξαφανίστηκαν. Πού πήγαν αυτά τα παιδιά; Πού πήγε το αυτοκίνητο; Εμείς εδώ είμαστε κτηνοτρόφοι και αγρότες, δεν γίνεται να μην είδε κάποιος κάτι. Εμείς ξυπνάμε από τα άγρια μεσάνυχτα και πάμε στις δουλειές μας. Να μην φοβηθούν και όποιος γνωρίζει κάτι να μας δώσει μια πληροφορία”, ανέφερε η κ. Αλεξάνδρα, μητέρα του αγνοούμενου Β. Γρατσάνη.

“Δεν μπορούμε να τους βρούμε πουθενά” σημείωσε ένας φίλος των δύο νέων που έχουν εξαφανιστεί από το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, στην περιοχή του Πενταλόφου στο Μεσολόγγι.

“Με τα παιδιά κάναμε μαζί ρεβεγιόν. Ήμασταν μαζί έως τις 3 το βράδυ. Εγώ τους άφησα σε ένα χωριό, στο Πεντάλοφο. Είχαν δικό τους αυτοκίνητο και έφυγαν τα παιδιά στις 4:30 από το χωριό. Έχουν εξαφανιστεί τα ίχνη τους”. Ο ίδιος ανέφερε πως κρατούσε πάνω του τα κλειδιά του οχήματος των δύο ανδρών ενώ στο μπαρ είχε προηγηθεί διαπληκτισμός μικρής διάρκειας και σημασίας με παρέα νεαρών.

 

Ο ξάδελφος του ενός αγνοούμενου εξέφρασε το φόβο ότι οι δύο άντρες είναι νεκροί. “Αρχίζω να αποκλείω το τροχαίο, το μυαλό μου πάει σε εγκληματική ενέργεια” είπε ο άντρας, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνουν μαρτυρίες από τους πολίτες που είδαν για τελευταία φορά τους δύο άντρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματικοί εκτιμούν ότι μέσα από την αξιοποίηση των μαρτυριών, θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση της διπλής εξαφάνισης.

Οι αρχές εντόπισαν μάλιστα βίντεο από κάμερα ασφαλείας που έχει καταγράψει την κίνηση του αυτοκινήτου τους, TOYOTA COROLLA με αριθμό πινακίδας ΑΙΚ 7885, στις 04:38 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, από το Πεντάλοφο προς Λεσίνη.

Από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, διαπιστώθηκε ότι τα κινητά τους τηλέφωνα εξέπεμπαν μεταξύ 05:10-05:15 από την περιοχή του Νεοχωρίου, όταν απενεργοποιήθηκαν ξαφνικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα