Επεισόδια στην κατάληψη της “ENERGEAN KAVALA” – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Επεισόδια στην κατάληψη της “ENERGEAN KAVALA” – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
Δυνάμεις των ΜΑΤ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Εργαζόμενοι στους οποίους είχαν ανακοινωθεί απολύσεις είχαν προχωρήσει σε κατάληψη των εγκαταστάσεων της επιχείρησης-Έγινε επέμβαση από την Αστυνομία.

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν το βράδυ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «ENERGEAN KAVALA» ύστερα από επέμβαση της Αστυνομίας για την λήξη της κατάληψης των εγκαταστάσεων της επιχείρησης από εργαζομένους που αντιδρούσαν στις απολύσεις που είχαν ανακοινωθεί από την εταιρεία.

Συνελήφθησαν συνολικά 17 άτομα για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, παράνομης βίας, άρσης ασφαλιστικών εγκαταστάσεων, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, παραβάσεις του Νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση.

Επιπλέον κατασχέθηκαν μία ξύλινη ράβδος, δέκα καδρόνια, μία τσουγκράνα, μία σακούλα με πέτρες, δεκαέξι κράνη, έξι βίδες μεγάλου μεγέθους και επτά μπουλόνια μεγάλου μεγέθους.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα προσαχθούν ενώπιον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Νωρίτερα το μεσημέρι, εκπρόσωπος της εταιρείας «ENERGEAN KAVALA» κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας για Έκθεση σε Κίνδυνο , Ψευδή Καταμήνυση και Συκοφαντική Δυσφήμηση κατά του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων της εν λόγω εταιρείας. Παράλληλα ζήτησαν και τη συνδρομή της Αστυνομίας για τους επιτραπεί η είσοδος στον χώρο των εγκαταστάσεων.

Τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, «κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για την οποία ήταν ενήμερη καθ’ όλη την διάρκειά της η οικεία εισαγγελική αρχή, οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν από τρία σημεία εντός των εγκαταστάσεων «ENERGEAN KAVALA», μέσα στις οποίες ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 120 εργαζόμενοι, οι οποίοι επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με δύο πυροσβεστικά οχήματα κάνοντας χρήση νερού και αφρού, ενώ κάποιοι εξ αυτών πετούσαν πέτρες και μπουλόνια με χρήση αυτοσχέδιων σφενδόνων. Επιπλέον προέβησαν σε σκοπούμενη διαρροή υδρόθειου το οποίο είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή και δημόσια υγεία».

Στο σημείο έγιναν συλλήψεις, ενώ πολλοί εκ των εργαζομένων τράπηκαν σε φυγή. Συνακόλουθα, περίπου 50 συγκεντρωμένοι ανέβηκαν για αρκετή ώρα σε υπερυψωμένο πύργο εντός των εγκαταστάσεων, αρνούμενοι να κατέβουν. «Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν έγινε χρήση χημικών και δεν τραυματίσθηκε κανένας αστυνομικός ή εργαζόμενος», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας. Οι εγκαταστάσεις έχουν παραδοθεί και πάλι στην εταιρεία.

Τι λένε οι εργαζόμενοι

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρει το kavalanews.gr, διαμαρτύρονται για τις συλλήψεις και μιλούν για αθέτηση συμφωνίας

Αυτή έλαβε χώρα μπροστά στο Δήμαρχο Καβάλας και τους βουλευτές του νομού Τάνια Ελευθεριάδου και Γιάννη Πασχαλίδη και προέβλεπε ότι οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στον πύργο ελέγχου θα μπορούσαν να αποχωρήσουν αφού καταθέσουν χωρίς σύλληψη.

Οι εργαζόμενοι επίσης διαψεύδουν την ανακοίνωση της αστυνομίας ότι προέβησαν σε σκοπούμενη διαρροή διαρροή υδροθείου μέσα στις εγκαταστάσεις αλλά και ότι πετούσαν μπουλόνια με σφεντόνες.

Στο πλευρό των συλληφθέντων βρίσκεται και η Βιομηχανία Λιπασμάτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα