Αγρίνιο: Προφυλακιστέος ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης

Αγρίνιο: Προφυλακιστέος ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης
agriniopress.gr

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο ιερέας του Αγρινίου κατηγορείται για παιδική πορνογραφία και βιασμό ανήλικης. Ο 49χρονος επέλεξε να απολογηθεί εγγράφως.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 49χρονος ιερέας από το Αγρίνιο που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία, βιασμό και ασέλγεια κατά συρροή.

Την απόφαση έλαβαν, σύμφωνα με το agrinionews, το μεσημέρι της Τρίτης η Ανακρίτρια και η αρμόδια Εισαγγελέας Αγρινίου μετά την απολογία του κληρικού που έγινε δια υπομνήματος.

Ο ιερέας επέλεξε να μην τεθεί ενώπιος ενωπίω με την Ανακρίτρια αλλά να απολογηθεί εγγράφως αφού προηγουμένως απορρίφθηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο το αίτημα ακύρωσης της προδικασίας που κατέθεσε χθες ο συνήγορος υπεράσπισης του.

Σημειώνεται ότι όλα ξεκίνησαν από το 2007 – 2008, όταν ο ιερέας φιλοξενούσε στην οικία του δύο αδερφές 22 και 27 ετών σήμερα που της πήγαινε η μητέρα τους και ύστερα από καταγγελία που έκανε το μικρότερο κορίτσι, αποκαλύφθηκε ότι σε ηλικία 13 ετών ο ιερέας την βίασε. Η γυναίκα βρήκε το κουράγιο και τον Ιανουάριο κατήγγειλε στο Ladylike.gr τα όσα πέρασε, ενώ πρόσφατα ανοίχτηκε ξανά στο ίδιο μέσο.

Για την υπόθεση για μεγάλο χρονικό διάστημα βρισκόταν σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας, από την οποία προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του συγκεκριμένου ιερέα, έτσι την περασμένη Τρίτη και ύστερα από συνεργασία αστυνομικών της Ασφάλειας Αγρινίου με άντρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έγινε αιφνιδιαστική έφοδος σε δύο οικίες του 49χρονου, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Μάλιστα σε δύο φωτογραφίες, που βρέθηκαν, στον υπολογιστή του, απεικονίζονταν δύο ανήλικα κορίτσια να κάθονται πλάτη και γυμνά και εξετάζεται αν πρόκειται για τις αδελφές που τον έχουν καταγγείλει ή για άλλες ανήλικες από το παρελθόν.

Η συγκλονιστική μαρτυρία σεξουαλικής παρενόχλησης

Τον περασμένο Ιανουάριο το φως της δημοσιότητας είδε η συγκλονιστική μαρτυρία θύματος σεξουαλικής παρενόχλησης από τον συγκεκριμένο ιερέα.

Από τα 12 έως και τα 14 της η Ελένη Β. που ζει στο Αγρίνιο παρενοχλούνταν σεξουαλικά από τον ιερέα- πνευματικό της μέσα στο σπίτι του. Μια σεξουαλική παρενόχληση σε 24 τουλάχιστον αξιόποινες συνέχειες, στην πιο τρυφερή ηλικία ενός κοριτσιού.

Εκείνη, ενήλικη πια, μοιράστηκε τη συγκλονιστική της μαρτυρία στο Ladylike, αποκαλύπτοντας τα βασανιστήρια που πέρασε δίπλα στον εν λόγω ιερέα.

“Υπάρχει μια αυτοματοποιημένη άμυνα στο ανθρώπινο σύστημα που ό,τι σε έχει τραυματίσει σοβαρά προσπαθείς να το σβήσεις από τη μνήμη σου. Δεν γίνεται συνειδητά, σε βοηθάει όμως να επιβιώσεις. Δεν πετυχαίνει πάντα. Η δική μου σεξουαλική παρενόχληση ξεκινάει όταν αυτός ο άνθρωπος, ο ιερέας, ο οικογενειάρχης, ο οποίος είναι και συγγενής μου, θείος μου, ήρθε πολύ κοντά με την οικογένειά μου και κυρίως με τη μητέρα μου. Την πέτυχε σε μία ευάλωτη προσωπική φάση κι εκείνη γαντζώθηκε από πάνω του. Εγώ είχα τελειώσει μόλις το δημοτικό. Ήμουν 12 ετών.

Πηγαίναμε στο σπίτι τους σχεδόν καθημερινά. Ο παπάς παραμύθιαζε τη μαμά μου με θρησκευτικά και διάφορα μεταφυσικά. Της έλεγε ότι μας είχαν κάνει μάγια και πως μόνο αυτός μπορεί να μας σώσει. Πράγματα που ένας λογικός άνθρωπος τα ακούει και γελά, για εμάς ήταν η ζωή μας. Η μάνα μου κοκκάλωνε από φόβο, την χειραγωγούσε στο 100%. Έκρινε λοιπόν πως αυτός ο παπάς πρέπει να με καθοδηγήσει στον βίο μου. Κάπως έτσι έγινε ο πνευματικός μου πατέρας. Άρχισε να με εξομολογεί. Πολύ αργότερα έμαθα ότι δεν είχε καν την άδεια για κάτι τέτοιο”, αποκάλυψε το θύμα

“Με εξομολογούσε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, στο σπίτι του”

Ήμουν 12 ετών και πολύ μικρή για να αντιληφθώ με ευκολία ότι η συμπεριφορά του απέναντί μου ήταν περίεργη, προκλητική. Θυμάμαι να τρώμε όλοι μαζί στο κυριακάτικο τραπέζι μετά τη Λειτουργία και να με κοιτάζει επίμονα και σιωπηλά, χωρίς να του δίνω αφορμή. Βάζοντάς τα κάτω εκ των υστέρων, συνειδητοποίησα πως ο τρόπος που με πλησίαζε, ακόμα και που με χαιρετούσε ήταν σεξουαλικά φορτισμένος.

Για όποιον δεν ξέρει, η εξομολόγηση είναι μια διαδικασία που γίνεται κατ’ ιδίαν με τον εξομολόγο εντός της εκκλησίας. Στη δική μου περίπτωση συνέβαινε στο σπίτι του, σε ένα απομονωμένο δωμάτιο. Θυμάμαι ένα διπλό κρεβάτι και από πάνω κάτι εικόνες. Θυμάμαι να καθόμαστε στο κρεβάτι και να μου χαϊδεύει τα μπούτια. Άλλες φορές χάιδευε τα χέρια μου και μου ζητούσε να του πω τι αμαρτίες έχω κάνει. Αυτός ήταν ο τρόπος του για να με κάνει να τον εμπιστευτώ. Δεν είχα άλλη εμπειρία εξομολόγησης και αυτός ο παπάς είχε- υποτίθεται- αναλάβει να μου δείξει πώς γίνεται. Μου έλεγε ότι υπάρχει απόρρητο στην εξομολόγηση, οπότε “απαγορεύεται να πεις τι λέμε εδώ””, αποκάλυψε το θύμα.

Διαβάστε ολόκληρη τη μαρτυρία του θύματος στο LadyLike.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα