Αγρότες: Συγκέντρωση στην Αθήνα και πορεία στη Βουλή

Αγρότες: Συγκέντρωση στην Αθήνα και πορεία στη Βουλή
Απο αγροτική κινητοποίηση στο Άργος Eurokinissi

Στην πλατεία Βάθη συγκεντρώνονται το μεσημέρι οι αργότες και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.Τα αιτήματά τους.

Πανελλαδικό συλλαλητήριο αγροτών προαγματοποιείται το μεσημέρι στην Αθήνα. Στη 1 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί  συγκέντρωση στην πλατεία Βάθη έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία έως τη Βουλή.

Οι αγρότες ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Τα αιτήματα των αγροτών

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
  • Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα