Αιχμές για τη δίκη της ΧΑ από το υπουργείο Δικαιοσύνης

Αιχμές για τη δίκη της ΧΑ από το υπουργείο Δικαιοσύνης

Ανακοίνωση για τα όσα προσβλητικά έγιναν την Τρίτη μέσα στο δικαστήριο κατά της Μάγδας Φύσσα, εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης κάνοντας, λόγο για "δικαιολογημένη αγανάκτηση"

Την υποχρέωση των κρατικών αρχών να διατηρούν την ασφάλεια και να προασπίζουν το σεβασμό των παραγόντων της δίκης της Χρυσής Αυγής επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Δικαιοσύνη.

Μία ημέρα μετά τα όσα έλαβαν χώρα μέσα στη δικαστική αίθουσα, με κυρίαρχο καταδικαστέο στοιχείο την προσβολή κατά της Μάγδας Φύσσα από το ακροατήριο των χρυσαυγιτών, το υπουργείο Δικαιοσύνης αφήνει εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για την ανάγκη ασφάλειας.

Αναφέρει τα εξής:

“Η είδηση για τα επεισόδια που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών και οι λοιδορίες προς τη μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα προκαλούν δικαιολογημένη αγανάκτηση σε κάθε πολίτη. Κάθε αρμόδια κρατική αρχή οφείλει να εγγυάται ότι τόσο οι παράγοντες της δίκης, όπως οι μάρτυρες, όσο και οι συγγενείς ή οικείοι αυτών, θα μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντά τους ή να παρακολουθούν τη δικαστική διαδικασία μέσα σε καθεστώς ασφάλειας και πλήρους σεβασμού του προσώπου τους. Αυτονόητα, αυτό πρέπει να ισχύει πρωτίστως για τα θύματα και τους συγγενείς των θυμάτων. Οτιδήποτε αντίθετο στα παραπάνω δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό”.

Δήμαρχος Κερατσινίου: Ο αγώνας για την τιμωρία των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους

«Eυθεία επίθεση προς τους δημοκρατικούς θεσμούς, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη», χαρακτήρισε ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, τη χθεσινή επίθεση και τις ύβρεις των μελών της Χρυσής Αυγής προς τα θύματά της και τους οικείους τους, στη δίκη της οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε χθες.

Ο κ. Βρεττάκος, αναφερόμενος στην τωρινή κατάσταση και τρεισήμισι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κάνει λόγο για «συμμορία τραμπούκων και νοσταλγών του ναζισμού», η οποία κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης και συνεχίζει να προκαλεί, αλλά και να προσβάλλει τη μνήμη του ίδιου του Παύλου Φύσσα και των ανθρώπων του.

«Να ξέρουν, όμως, καλά όσοι θέλουν να επιβάλλουν το μίσος και τον φόβο στην κοινωνία μας, πως οι γειτονιές του Παύλου, εμπνεόμενες από την ιστορία και τους αγώνες τους, θα ξαναδώσουν ηχηρή απάντηση στον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Να γνωρίζουν, επίσης, καλά οι ίδιοι, πως ο Παύλος Φύσσας βρίσκεται στην καρδιά και τη μνήμη κάθε ελεύθερου ανθρώπου. Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τον αγώνα για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και να ορθωθεί δημοκρατικό φράγμα απέναντι στη Χρυσή Αυγή», κατέληξε ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα