Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι των νέων κλιμακίων πάταξης της διαφθοράς στη Θεσσαλονίκη

Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο το Σ¨αββατο 18 Ιουλίου 2015.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο το Σ¨αββατο 18 Ιουλίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Παρουσία του υφυπουργού Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είχε μόλις επιστρέψει από το Παρίσι όπου με τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου ενημερώθηκαν για το γαλλικό σύστημα γνωστοποίησης καταθέσεων στο εξωτερικό

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη τα νέα μεικτά κλιμάκια πάταξης της διαφθοράς.

Τα μεικτά κλιμάκια τελωνειακών ελέγχων και δίωξης οικονομικού εγκλήματος, συνόδευσε στην πρώτη εξόρμηση ο υφυπουργός στο Πρωθυπουργό και μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής για την πάταξη της Διαφθοράς Τέρενς Κουίκ, αμέσως μόλις επέστρεψε από το Παρίσι, όπου με τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου ενημερώθηκαν για το γαλλικό σύστημα γνωστοποίησης καταθέσεων στο εξωτερικό με στόχο την πάταξη αλά γαλλικά της αδήλωτης φυγής καταθέσεων.

Το μεικτό κλιμάκιο αποτελούσαν άντρες και γυναίκες τελωνειακοί, του ΣΔΟΕ, των Ειδικών Σωμάτων της Αστυνομίας και του Λιμενικού, με επικεφαλής Επιθεωρητή από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών που εδρεύει στην Αθήνα.

Με τη βοήθεια X- Ray αυτοκινούμενης μονάδας που εστάλη από τον Πειραιά, το μεικτό κλιμάκιο έκανε την πρώτη του έφοδο στο Β’ Τελωνείο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, σκανάροντας δεκάδες κοντέινερ.

«Ως μέλος της κυβέρνησης, η σημερινή μου παρουσία εδώ καταδεικνύει δύο πράγματα: Την επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ξεκινά έναν αγώνα κατά της διαφθοράς και του πάσης φύσεως οικονομικού εγκλήματος, όπως επίσης και ότι πολιτικά είμαστε στο πλευρό και στηρίζουμε τη προσπάθεια όλων αυτών των λειτουργών του ελληνικού δημοσίου, όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, για να αρχίσει να μπαίνει σε μια σειρά, με ένα νέο σχεδιασμό, η εύνομη λειτουργία του Κράτους, χωρίς να κάνουν πάρτι φοροδιαφυγής οι διάφοροι επιτήδειοι”, δήλωσε στη συνέχεια ο κ.Κουίκ.

Σημείωσε ότι η παρουσία του στην πρώτη αυτή εξόρμηση αποφασίστηκε σε συνεννόηση με την κ.Σαββαΐδου, η οποία είναι και αρμόδια για τα τελωνεία, όπως επίσης με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Μετά το Β’ Τελωνείο του ΟΛΘ ο κ.Κουίκ συναντήθηκε με την επίσης προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια, προκειμένου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της να συμβάλλει στα θέματα πάταξης της διαφθοράς στη Μακεδονία και τη Θράκη, όπου το συνοριακό οικονομικό έγκλημα χρήζει συνεχούς και ιδιαίτερης αντιμετώπισης.

SHARE: