Αίγινα: Η Περιφέρεια Αττικής αφαιρεί την άδεια οδήγησης του 77χρονου

Αίγινα: Η Περιφέρεια Αττικής αφαιρεί την άδεια οδήγησης του 77χρονου
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο 77ΧΡΟΝΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ ΠΟΥ ΕΜΒΟΛΙΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ.(EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια σημειώνει πως κατήγγειλε και τη σύμβαση του γιατρού που επικύρωσε την ανανέωση του διπλώματος εξ αποστάσεως, ενώ παρέπεμψε σε ιατρική επανεξέταση τον κ. Λυκουρέζο

Τα ερωτηματικά δημοσιογράφων και συγγενών των θυμάτων για τη διαδικασία ανανέωσης διπλωμάτων οδήγησης σκαφών, οδήγησαν την Περιφέρεια Αττικής στην αφαίρεση της άδειας οδήγησης που είχε λάβει ο 77χρονος που κυβερνούσε το σκάφος και προκάλεσε το δυστύχημα στην Αίγινα. Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια τονίζει πως κατήγγειλε και τη σύμβαση με τον γιατρό που αποκάλυψε πως επικύρωσε την ανανέωση για τον κ. Λυκουρέζο εξ αποστάσεως και χωρίς να τον εξετάσει.

Τέλος, από την Περιφέρεια Αττικής μας ενημερώνουν πως ο κατηγορούμενος για τη σύγκρουση που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, παραπέμφθηκε σε ιατρική επανεξέταση από τη Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή.

Να θυμίσουμε πως ο 77χρονος θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό για τις επόμενες ημέρες και έως ότου συνεδριάσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, ώστε να λάβει την τελική απόφαση. Ο 77χρονος κατηγορούμενος για το φονικό ναυάγιο, βρέθηκε στα δικαστήρια Πειραιά την Παρασκευή για πάνω από 9 ώρες στα Δικαστήρια Πειραιά και απολογήθηκε μέσω υπομνήματος Ωστόσο, δέχθηκε απανωτές ερωτήσεις ώστε να φωτίσει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση της Περιφέρειας:

Η Περιφέρεια Αττικής, ύστερα από τα δημοσιεύματα εντύπου και ηλεκτρονικού Τύπου, καθώς και ρεπορτάζ ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, αναφορικά με διαδικασίες ιατρικής εξέτασης οδηγών «εξ’ αποστάσεως» καθώς και την αμφισβητούμενη ικανότητα να κατέχει άδεια οδήγησης ο Θρασύβουλος-Κωνσταντίνος Λυκουρέζος του Παναγιώτη, ο οποίος ενεπλάκη στο τραγικό δυστύχημα της Αίγινας, προχώρησε άμεσα στις παρακάτω ενέργειες.

Πρώτον, κατήγγειλε τη σύμβαση με τον ιατρό Μάρκο Αντωνίου, πνευμονολόγο  – φυματιολόγο, μετά από τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ότι δεν απαιτείται η προσέλευσή των ενδιαφερόμενων να ανανεώσουν άδεια οδήγησης στο ιατρείο του, αλλά αρκεί η προσκόμιση δικαιολογητικών από τρίτο πρόσωπο.

Δεύτερον, προχώρησε στην αφαίρεση της άδειας οδήγησης την οποία ο Θ. Λυκουρέζος είχε λάβει το Μάρτιο του 2014,  και

Τρίτον, τον παρέπεμψε σε ιατρική επανεξέταση από τη Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα