Αίγινα: Αποσύρεται ο Λυκουρέζος από την υπεράσπιση του 77χρονου

Αίγινα: Αποσύρεται ο Λυκουρέζος από την υπεράσπιση του 77χρονου
ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ Ο 77ΧΡΟΝΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ ΠΟΥ ΕΜΒΟΛΙΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣ.(EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Πρώτος ξάδελφος του Λυκουρέζου ο κατηγορούμενος. Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του, σχετικά με την παραίτησή του από την περαιτέρω εκπροσώπηση του 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου, ο γνωστός δικηγόρος (Vid)

Την παραίτησή του από την υπεράσπιση του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου, φερόμενου ως χειριστή του ταχύπλοου σκάφους, που εμβόλισε την λάντζα στην Αίγινα, ανακοίνωσε ο γνωστός δικηγόρος και πρώτος του ξάδελφος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ο κ. Λυκουρέζος, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό του πρώτου του ξαδέλφου, κατά την παρουσία του στον αρμόδιο εισαγγελέα, αναφέρει ότι μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλε, να επιδείξει, νιώθει συναισθηματικά την ανάγκη, να αποσυρθεί από την περαιτέρω εκπροσώπησή του.

Η ανακοίνωση του κ. Λυκουρέζου:

“Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του.

Και τούτο, γιατί στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του.

Μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλα να επιδείξω στον πρώτο μου εξάδελφό, Θρασύβουλο Λυκουρέζο, αμέσως μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας, νιώθω συναισθηματικά την ανάγκη να αποσυρθώ από την περαιτέρω εκπροσώπηση και υπεράσπισή του, όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της”.

Η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους

Μία ημέρα πριν, ο ποινικολόγος, μετά το τέλος της μεταφοράς του στα δικαστήρια Πειραιά, δήλωσε πως “η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους”.

“Ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργηματικές κατηγορίες και δύο πλημμεληματικές. Θα απολογηθεί την Παρασκευή”, είπε μεταξύ άλλων, ενώ απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του εντολέα του, δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Η υπερασπιστική γραμμή θα αποτυπωθεί στο υπόμνημα που θα καταθέσουμε στην ανακρίτρια την Παρασκευή, ωστόσο η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους”.

Σήμερα η νεκροτομή στις σορούς τριών θυμάτων

Κατά την εξέταση που διενήργησε στη σορό του χειριστή του καϊκιού ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, διαπιστώθηκαν τρία χτυπήματα στο σώμα του, στο πόδι, πίσω από το αυτί και στο μέτωπο.

Στο μέτωπο ειδικότερα, το οίδημα που προκλήθηκε από πρόσκρουση σε άγνωστο αντικείμενο, είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις του ιατροδικαστή, να πέσει ζωντανός ο άνθρωπος στη θάλασσα, αλλά χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Γι’ αυτόν τον λόγο οι πνεύμονες και η κοιλιακή του χώρα, ήταν γεμάτοι από θαλασσινό νερό.

Ο κ. Μπογιόκας έχει προχωρήσει τη διαδικασία τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, ενώ την Πέμπτη θα προχωρήσει σε νεκροτομή και στις σορούς των υπολοίπων τριών θυμάτων της τραγωδίας.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες από το λιμενικό, καθώς αναζητούνται μάρτυρες και άλλα ευρήματα που θα ρίξουν άπλετο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες το ταχύπλοο που φέρεται να οδηγούσε ο 77χρονος, εμβόλισε το τουριστικό σκάφος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα