Αιματηρός και ο Ιανουάριος στους δρόμους της Αττικής - 13 θανατηφόρα

ΑΡΓΟΣ-Εκτροπή αυτοκινήτου σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 στην επαρχιακή οδό Ν.Κίου-Άργους.
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που είχε κατεύθυνση το Άργος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ο ίδιος και οι δύο συνεπιβάτες του και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί η Τροχαία Άργους.(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
ΑΡΓΟΣ-Εκτροπή αυτοκινήτου σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 στην επαρχιακή οδό Ν.Κίου-Άργους. Οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που είχε κατεύθυνση το Άργος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ο ίδιος και οι δύο συνεπιβάτες του και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί η Τροχαία Άργους.(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ) EUROKINISSI

Το ίδιο χρονικό διάστημα, από την Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής βεβαιώθηκαν 19.425 παραβάσεις από τις οποίες 686 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος

Ο Ιανουάριος αποδείχτηκε και αυτός δυστυχώς ένας μήνας που ο φόρος αίματος στους δρόμους της Αττικής ήταν βαρύς. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής, τον Ιανουάριο 2018 σημειώθηκαν 432 τροχαία ατυχήματα με 512 παθόντες και ειδικότερα, 13 θανατηφόρα δυστυχήματα με 13 νεκρούς, 13 σοβαρά ατυχήματα με 17 σοβαρά τραυματίες και 406 ελαφρά ατυχήματα με 482 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών σύμφωνα με την Τροχαία, ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 19.425 παραβάσεις από τις οποίες 686 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά, βεβαιώθηκαν 438 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος από τις οποίες οι 47 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 1.799 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 318 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 639 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 229 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 866 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

ADVERTISING

SHARE: