Αιματηρός ο Ιούλιος και στους δρόμους -Υπερβολική ταχύτητα και αλκοόλ κρατούν τα «σκήπτρα» των παραβάσεων

Θανατηφόρο τροχαίο στην περιοχή του Ναυπλίου
Θανατηφόρο τροχαίο στην περιοχή του Ναυπλίου EUROKINISSI

Στην Αττική σημειώθηκαν 433 τροχαία ατυχήματα με 544 παθόντες. Βεβαιώθηκαν, 572 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 82 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 2.299 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 286 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

Αιματηρός αποδεικνύεται ο Ιούλιος και στους δρόμους της Αττικής. Τον περασμένο μήνα στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 433 τροχαία ατυχήματα με 544 παθόντες και ειδικότερα, 13 θανατηφόρα με 13 νεκρούς, 21 σοβαρά με 24 σοβαρά τραυματίες και 399 ελαφρά με 507 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν -17.165- παραβάσεις από τις οποίες -879- ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν, 572 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 82 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 2.299 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 286 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 412 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 69 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 1.447 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

ADVERTISING

SHARE: