Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Άφησαν λουλούδια έξω από το γυμναστήριό του στη Θεσσαλονίκη

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Άφησαν λουλούδια έξω από το γυμναστήριό του στη Θεσσαλονίκη
Glomex

Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης έδειξε έμπρακτα την θλίψη του για τον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, αφήνοντας λουλούδια έξω από το γυμναστήριό του.

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη βύθισε στο πένθος τον αθλητικό κόσμο και όχι μόνο. Ο δις αργυρός Ολυμπιονίκης στο άθλημα του Τάε Κβον Ντο είχε επηρεάσει πολύ κόσμο με την πορεία του, με τους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης να μην τον ξεχνούν.

Από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, όπως αναφέρει το SPORT24, κόσμος της περιοχής βρέθηκε έξω από το γυμναστήριο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, αφήνοντας λουλούδια για να τον τιμήσει.

Η στολή του Αλέξανδρου στο Ολυμπιακό Μουσείο

Με την στολή του με την οποία αγωνίστηκε στο τάε κβον ντο και πήρε τα Ολυμπιακά του μετάλλια και τη φράση «Αλέξανδρε αυτή η γωνιά με τα προσωπικά σου αντικείμενα θα θυμίζει στις επόμενες γενιές τον ‘’ψηλό’’ σε ήθος, αξίες και επιτυχίες πρωταθλητή μας” αποχαιρετά τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Κυριακή Ουδατζή.

Η οικογένεια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, σεβόμενη την τελευταία επιθυμία του Ολυμπιονίκη να δημοπρατηθούν τα δύο αργυρά μετάλλιά του, θα ξεκινήσει τη διαδικασία της δημοπρασίας και ήδη, σύμφωνα με την κα Ουδατζή, υπάρχει πρόταση από Ολυμπιονίκες να συνδράμουν.

Thesstoday

Στο Ολυμπιακό Μουσείο βρίσκεται η στολή του Ολυμπιονίκη με την οποία αγωνίστηκε και πήρε τα δύο αργυρά μετάλλια. Θα βοηθήσουμε και θα εκπληρώσουμε την τελευταία του επιθυμία, θα γίνει η δημοπρασία και τα χρήματα θα δοθούν σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά του“, τόνισε η ίδια.

Η συγκινητική δήλωση της διευθύντριας του Ολυμπιακού Μουσείου:

Αποφράδα ημέρα ξημέρωσε για την Ολυμπιακή μας οικογένεια. Σήμερα έφυγε από κοντά μας ένας υπέροχος άνθρωπος και οικογενειάρχης, ένας φίλος, ένας μεγάλος αθλητής, υπέρμαχος του Ολυμπισμού και των Ολυμπιακών Αξιών που καθόρισαν όλη του τη ζωή… μέσα από το ήθος, τον αλτρουισμό και το πάθος του για αγάπη, δικαιοσύνη και σεβασμό. Σήμερα η Ελλάδα δεν έχασε απλά έναν μεγάλο αθλητή, έναν δις Αργυρό και για πάντα Χρυσό στην καρδιά μας Ολυμπιονίκη του TaeKwonDo.

Έχασε έναν Χρυσό Άνθρωπο, πρότυπο για τους νέους και την κοινωνία μας… Έχασε ένα διαμάντι που καμία δόξα και τιμή δεν κατάφερε να μειώσει την λάμψη του…λάμψη που διατήρησε αναλλοίωτη τόσο μέσα από τον αθλητισμό, όσο και μέσα από τις πράξεις και την φιλοσοφία της ζωής του.

Ο λεβέντης, ο δικός μας Αλέξανδρος που σήκωσε όλη την Ελλάδα στα χέρια του, ως Σημαιοφόρος της Ελληνικής Αποστολής στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ‘’Λονδίνο 2012’’, έφυγε σήμερα ήσυχα και σεμνά, όπως ήσυχος και σεμνός ήταν σε όλη του η ζωή.

‘’Αθάνατος’’ Αλέξανδρε Νικολαΐδη” αναφέρει μεταξύ άλλων η ίδια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα