Άλιμος: Αντιδράσεις επιχειρηματιών για το κλείσιμο της μουσικής στην παραλιακή από τις 11 το βράδυ

Άλιμος: Αντιδράσεις επιχειρηματιών για το κλείσιμο της μουσικής στην παραλιακή από τις 11 το βράδυ
Μουσική σε επιχείρηση εστίασης istock

Για "πολιτικό lockdown στην εστίαση" κάνει λόγο το σωματείο επιχειρήσεων Bar- Restaurant-Café, επικρίνοντας την απόφαση για απαγόρευση της μουσικής στα μαγαζιά της παραλιακής από τις 11 το βράδυ.

Σε αιχμηρή ανακοίνωση κατά του δήμου Αλίμου προχώρησε το σωματείο επιχειρήσεων Bar- Restaurant-Café (Ba.Re.Ca) χαρακτηρίζοντας την απόφαση για απαγόρευση της μουσικής μετά τις 11 το βράδυ στις επιχειρήσεις της παραλιακής “πολιτικό lockdown στην εστίαση”.

Όπως αναφέρουν οι επιχειρηματίες, «ο Δήμαρχος Αλίμου με μία πρωτοφανή ιστορικά και νομικά απόφαση καθιστά έρμαιό του χιλιάδες επιχειρήσεις αποφασίζοντας εν μία νυκτί τον περιορισμό στο ωράριο μουσικής και κατ’ ουσίαν στο ωράριο λειτουργίας τους ήδη από την επομένη της Ανακοίνωσης της Απόφασής του, θέτοντας επί της ουσίας σε ιδιότυπο lockdown την εστίαση!»

«ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΡΗΤΑ με την τακτική του “αποφασίζουμε και διατάζουμε”, η οποία σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το κράτος δικαίου, που σέβεται επιχειρηματίες και εργαζομένους!» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, επισημαίνουν από την πλευρά τους πως «το ισχύον νομικό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις εστίασης είναι ήδη αυστηρό και παρόλα αυτά ο κος Δήμαρχος αποφασίζει να στρέψει ανεξαιρέτως τα πυρά του προς δίκαιους και αδίκους, εξομοιώνοντας επιχειρήσεις χωρίς ουδεμία παράβαση με οχλούσες επιχειρήσεις!».

«Χωρίς να έχει καλέσει σε προηγούμενη ακρόαση τους ενδιαφερόμενους, και χωρίς καμία νόμιμη και βάσιμη αιτιολογία, πέραν των όποιων σκοπιμοτήτων στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας, ΤΙΜΩΡΕΙ τον πλέον πληττόμενο κλάδο, που ακόμα προσπαθεί να ανακάμψει από την οικονομική καταστροφή που επέφερε η πανδημία, ενόψει μάλιστα των εκδηλώσεων που πρόκειται να λάβουν χώρα στην πόλη μας (POSIDONIA 2022), οι οποίες αναμενόταν να έδιναν επιτέλους την πολυπόθητη ανάσα στις επιχειρήσεις του κλάδου μας» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Το Σωματείο μας είναι υπέρ της Υγειούς Επιχειρηματικότητας, η οποία βασίζεται στις αρχές της νομιμότητας και της εύλογης εμπιστοσύνης των επιχειρηματιών στη διοίκηση, αρχές τις οποίες καταφανώς παραβίασε με μία και μόνη του Απόφαση ο εν λόγω Δήμαρχος! Ο νόμος, όπως πολύ καλά γνωρίζει και ο ίδιος όντας και ο ίδιος δικηγόρος, είναι εργαλείο απονομής δικαιοσύνης και όχι όπλο εκδικητικής μικροπολιτικής» συνεχίζει η ανακοίνωση ενώ απευθύνεται, τέλος, κάλεσμα στον Δήμαρχο Αλίμου «να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή του και να εφαρμόσει τα νόμιμα» όπως υποστηρίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον δήμο Αλίμου, σε ανάλογη απόφαση προχώρησε νωρίτερα και ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα