Επεισόδια με τραυματίες, χημικά και καταστροφές μετά την πορεία για τον Π. Φύσσα

Επεισόδια με τραυματίες, χημικά και καταστροφές μετά την πορεία για τον Π. Φύσσα
Μικροένταση στη πορεία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έξω από τον ψώρο που θα γίνει η συναυλία στο Καστράκι. Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 (EUROKINISSI//ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Διέλυσαν, έβαλαν φωτιές και τραυμάτισαν δύο πολίτες και το τριμελές συνεργείο του ΑΝΤ1, με τον ηχολήπτη να χρήζει νοσηλείας

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Παναγιωτίδης, Μάνος Φραγκιουδάκης

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν κυρίως στην Δραπετσώνα αλλά και νωρίτερα στο Κερατσίνι. Η πρώτη ένταση μεταξύ αντιεξουσιαστών και αντρών των ΜΑΤ στην πορεία που έγινε στο Κερατσίνι για την συμπλήρωση 4 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σημειώθηκε σχεδόν στο ξεκίνημα της πορείας.

Κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τα ΜΑΤ που απάντησαν με χημικά και ορισμένοι ταραξίες έσπασαν τη είσοδο του Ληξιαρχείου του Δήμου.

Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν φορείς, σωματεία, αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς, πέρασε από τις γειτονιές του Κερατσινίου και κατευθύνθηκε προς το Καστράκι Δραπετσώνας, έναντι από την πύλη Ε2 του πειραϊκού λιμανιού, όπου στις 8 μ.μ ξεκίνησε η συναυλία με τίτλο «Πώς ανέχεσαι να ζεις μαζί τους;», με ελεύθερη είσοδο.

Κι ενώ η πορεία έφτασε στο Καστράκι λίγο μετά τις οκτώ το απόγευμα, όπου γίνεται η συναυλία, οι κουκουλοφόροι έστησαν νέο πεδίο μάχης γύρω από την Δραπετσώνα.

Δείτε εικόνα από τα επεισόδια στη Δραπετσώνα:

Πέταξαν  βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ, έβαλαν φωτιά σε κάδους στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αγίου Δημητρίου στη Δραπετσώνα. Στην οδό Ψαρών συνεχίστηκαν τα επεισόδια με τους κουκουλοφόρους να επιχειρούν να επιτεθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας και τα ΜΑΤ να απαντούν με χημικά και ακολούθησε κλεφτοπόλεμος.

Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε καφετέρια όπου προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές, χτύπησαν έναν θαμώνα που ζήτησε να μην του κάνουν ζημιά στο αυτοκίνητό του, ενώ τραυματίστηκε και ένας περαστικός πολίτης από πέτρες.

Δείτε τι δήλωσε στους δημοσιογράφους:

Άρπαξαν τα καροτσάκια σούπερ μάρκετ και τα χρησιμοποίησαν ως οδοφράγματα, άναψαν φωτιές σε κάδους και επιτέθηκαν στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1, τραυματίζοντας τον εικονολήπτη, τον δημοσιογράφο και περισσότερο τον ηχολήπτη ο οποίος μάλιστα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Από το σημείο η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, ενώ πλέον η κατάσταση έχει ηρεμήσει και ο όχλος των ταραχοποιών έχει διαλυθεί.

Μικροένταση στη πορεία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έξω από τον ψώρο που θα γίνει η συναυλία στο Καστράκι. Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 (EUROKINISSI//ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

 

Μικροεπεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της πορείας για τα τέσσερα χρόνια από το θάνατο του Παύλου Φύσσα. Άγνωστοι προκάλεσαν αναταραχές και έσπασαν τζαμαρίες δυο καταστημάτων στο  κέντρο της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να παρέμβουν οι άνδρες της αστυνομίας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας ακολούθησαν τους ταραξίες ως την περιοχή της Ροτόντας, όπου κάνοντας χρήση χημικών κατάφεραν να τους διαλύσουν. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ενώ η αστυνομία προχώρησε και σε δύο προσαγωγές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα