Αναδίπλωση Μπουτάρη: Απομονώθηκε μία φράση μου

State dinner in honor of the President of Israel, Reuven Rivlin, at the Presidential Mansion in Athens, Greece on January 29, 2018. /       ,  ,   ,   29  2018.
State dinner in honor of the President of Israel, Reuven Rivlin, at the Presidential Mansion in Athens, Greece on January 29, 2018. / , , , 29 2018. MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Για παρερμηνεία των δηλώσεών του κάνει λόγο ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης ο οποίος τονίζει ότι εξέφρασε μια ανησυχία του

Για περερμηνεία των δηλώσεών του και απομόνωση μίας φράσης από "ένα σύνολο προβληματισμών", έκανε λόγο σήμερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε χθεσινή του τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο περί αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου Μακεδονίας.

"Λυπάμαι που οι δηλώσεις που έκανα χτες στο δημοτικό συμβούλιο παρερμηνεύτηκαν", δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως είπε, χθες "απομονώθηκε μια φράση υπό ένα σύνολο προβληματισμών που εξέφρασα και αποδόθηκε παντελώς λανθασμένα. Κι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς εάν δει ολόκληρη την ομιλία μου".

"Άλλωστε εκείνη την ώρα ήταν παρόντες κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι και της παράταξης τον κυρίου Καλαφάτη, οι οποίοι δεν αντέδρασαν", τόνισε και πρόσθεσε:

"Δεν ζήτησα ούτε ζητώ την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου, ούτε για τίποτε άλλο που φέρει το όνομα Μακεδονία. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Τώρα για το Νίκος Γκάλης ρωτήθηκα και απάντησα για την περίπτωση που τεθεί τέτοιο ζήτημα. Είναι γνωστό ότι είμαι Αρειανός, εξάλλου δεν είναι κακό να τιμούμε τους θρύλους εν ζωή".

"Αυτό που είπα και δεν παίρνω πίσω είναι ότι στο ζήτημα αυτό έχουμε χάσει προ πολλού, αφού ήδη 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας. Είμαι ο μόνος που έχει το θάρρος να λέει τα πράγματα με το όνομά τούς και όλοι οι εθνολαϊκιστές που σήμερα βγαίνουν και με κατηγορούν είναι αυτοί που ευθύνονται για την ήττα αυτή", επεσήμανε και κατέληξε:

"Ας το σκεφτούν αυτό όλοι όσοι συνήθισαν να λένε άλλα μέσα κι άλλα έξω φοβούμενοι το πολιτικό κόστος και την απώλεια της θέσης τους στο κοινοβούλιο. Και παρά τις συνέπειες που υφίσταται η χώρα συνεχίζουν να ομφαλοσκοπούν. Αυτοί που επιμένουν να μη βρεθεί συμβιβαστική λύση βλάπτουν τα συμφέροντα της χώρας. Το κλίμα σήμερα είναι φορτισμένο και πρέπει να το αποφορτίσούμε. Πρέπει να αφήσουμε τους διχασμούς και να δούμε νηφάλια την κατάσταση, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια".

Πηγή: Voria Bίντεο: thestival

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιάννης Μπουτάρης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Μπουτάρης θέτει θέμα αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου 'Μακεδονία' και των ΚΤΕΛ

Τζιτζικώστας για Μπουτάρη: Λυπάμαι που επιλέγει να παίξει τον ρόλο του 'χρήσιμου ηλιθίου'

ADVERTISING

SHARE: