Ανατολική Αττική: Αποχέτευση αποκτούν Πικέρμι, Ντράφι, Άγιος Σπυρίδωνας και Διώνη

Ανατολική Αττική: Αποχέτευση αποκτούν Πικέρμι, Ντράφι, Άγιος Σπυρίδωνας και Διώνη
Έργο δικτύου αποχέτευσης - Φωτό αρχείου InTime

Υπεγράφη η σύμβαση για κατασκευή δικτύου ακαθάρτων και αγωγών μεταφοράς ακαθάρτων σε περιοχές., συνδέοντας 8.500 ακίνητα με περισσότερα από 230 χλμ. αποχετευτικού δικτύου.

Ακόμα ένα έργο αποχέτευσης που θωρακίζει τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής υπεγράφη από την ΕΥΔΑΠ. Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες υπεγράφη η σύμβαση για το έργο που αφορά την κατασκευή δικτύου ακαθάρτων και αγωγών μεταφοράς ακαθάρτων σε περιοχές του Δήμου Ραφήνας- Πικερμίου.

Το έργο είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής ανάπτυξης ολοκληρωμένων υποδομών αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων, την οποία υλοποιεί η ΕΥΔΑΠ στην Ανατολική Αττική, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Με το πρόγραμμα αυτό θα συνδεθούν 8.500 ακίνητα σε Ραφήνα, Καλλιτεχνούπολη, Πικέρμι, Ντράφι, Άγιο Σπυρίδωνα, Διώνη, με περισσότερα από 230 χλμ. αποχετευτικού δικτύου.

Ποιος το κατασκευάζει

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΕΚΤΕΡ Α.Ε, ενώ αναθέτουσα αρχή είναι η Εταιρεία Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης Α.Ε. (Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.).

Η διάρκεια του έργου ανέρχεται σε τρία χρόνια (36 μήνες ) από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Ουσιαστικά αν δεν έχουμε καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια της κατασκευαστικής περιόδου το έργο θα μπορέσει να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν ύψους 42 εκατ. ευρώ (34 εκατ. χωρίς ΦΠΑ) και η χρηματοδότηση για την υλοποίηση των εργασιών θα προέλθει από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ του ΕΣΠΑ 2014-2020. Ωστόσο με την έκπτωση που προσέφερε Η ΕΚΤΕΡ, το έργο θα εκτελεστεί σε ποσό με ΦΠΑ 20,47 εκατ. ευρώ.

Το έργο

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή των Έργων Αποχέτευσης Ακαθάρτων (κύριων και δευτερευόντων αγωγών βαρύτητας, των απαιτούμενων φρεατίων επίσκεψης, συμβολής ή/και πτώσης στις περιοχές των οικισμών Πικερμίου, Ντράφι και Αγίου Σπυρίδωνα, Διώνης του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, του Κεντρικού Συλλεκτηρίου Πικερμίου.

Αυτός, οδηγεί τα λύματα των παραπάνω περιοχών στον προβλεπόμενο Δυτικό Αγωγό – Δ (βασικό συλλεκτήρα βορείων Μεσογείων που θα κατασκευαστεί από άλλη εργολαβία) και εν συνεχεία στο προβλεπόμενο ΚΕΛ Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας, καθώς και των πέντε αντλιοστασίων ακαθάρτων (τεσσάρων αντλιοστασίων κατάθλιψης και ενός αντλιοστασίου ανύψωσης, με τον απαιτούμενο Η/Μ εξοπλισμό και τους αντίστοιχους δίδυμους καταθλιπτικούς αγωγούς) στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα, Διώνης.

Επιπλέον στο Έργο περιλαμβάνεται και η κατασκευή των εξωτερικών διακλαδώσεων για τη σύνδεση των ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα