Αναβλήθηκε η αναχώρηση της ΕΜΑΚ για το Νεπάλ

Αναβλήθηκε η αναχώρηση της ΕΜΑΚ για το Νεπάλ
Eurokinissi

Η ελληνική αποστολή θα δοκιμάσει να φύγει ξανά αύριο, καθώς τα ευρωπαϊκά σωστικά συνεργεία που ξεκίνησαν για τις πληγείσες περιοχές του Νεπάλ είναι εγκλωβισμένα στο Νέο Δελχί

Αναβλήθηκε για αύριο η πτήση της ελληνικής αποστολής και εφόσον αποκατασταθούν τα προβλήματα μεταφοράς των διασωστών από το Νέο Δελχί στο Νεπάλ. Μετά από ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από τα Ηνωμένα Έθνη, κατόπιν του αιτήματος βοηθείας που υπέβαλλε η κυβέρνηση του Νεπάλ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κινητοποίησε την 1η Εθνική Ευρωπαϊκή Μονάδα Έρευνας – Διάσωσης (MUSAR), αποτελούμενη από 20 πυροσβεστικούς υπαλλήλους της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. με δυο  διασωστικούς σκύλους και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Συνοδεία του 1ου MUSAR κινητοποιήθηκε και ομάδα του ΕΚΑΒ αποτελούμενη από έναν γιατρό και τέσσερα άτομα παραϊατρικό προσωπικό. Η αποστολή ήταν προγραμματισμένη να αναχωρήσει αήμερα στις 8 το βράδυ, από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με έκτακτη ειδική πτήση της Aegean.

Σημειώνεται, ότι η Ελλάδα υπήρξε από τα πρώτα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ειδοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, 25 Απριλίου, σχετικά με το αίτημα βοηθείας του Νεπάλ, καθώς και από τα πρώτα κράτη – μέλη που έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια στην πληγείσα χώρα, ωστόσο λόγω του ότι το ευρωπαϊκό συντονιστικό όργανο δεν κατάφερε μέχρι τώρα να βρει τρόπο μεταφοράς των Ευρωπαίων στις πληγείσες περιοχές από το Νέο Δελχί, θα υπάρξει προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα μέχρι αύριο και εφόσον αυτό καταστεί δυνατό, θα αναχωρήσει και η ελληνική αποστολή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες άλλωστε πληροφορίες, όσα ευρωπαϊκά κλιμάκια πρόλαβαν να αναχωρήσουν για Νέο Δέλχι, έχουν δυστυχώς παραμείνει καθηλωμένα στην περιοχή και αναμένουν και εκείνοι από το κεντρικό ευρωπαϊκό συντονιστικό όργανο να βρει λύση. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα