Αναβολή για τους 20 του “Ρουβίκωνα”: Δικάζονται στις 27 Ιουνίου

Αναβολή για τους 20 του “Ρουβίκωνα”: Δικάζονται στις 27 Ιουνίου
Τα 20 μέλη του "Ρουβίκωνα", μεταφέρονται, στα δικαστήρια της Ευελπίδων Eurokinissi

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, διέγερση και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών. Παράλληλα τα 12 μέλη της αναρχικής συλλογικότητας θα δικαστούν τον Φεβρουάριο του 2019.

Ραντεβού για… του χρόνου έδωσαν τα 12 μέλη του Ρουβίκωνα με τη Δικαιοσύνη καθώς η δίκη τους προσδιορίστηκε για τις 15 Φεβρουαρίου του 2019.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για μια σειρά από επιθέσεις και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στην Ευελπιδων.  Είναι η πρώτη φορά που οι αρχές κατάφεραν να ενώσουν οκτώ δικογραφίες και τα 12 μέλη του Ρουβίκωνα να αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα για διατάραξη κοινής ειρήνης, παράνομη βία από κοινού, διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας και διατάραξη ομαλής διεξαγωγής δημόσιας υπηρεσίας από κοινού.

Ειδικότερα, οι υποθέσεις για τις οποίες δικάζονται τα 12 μέλη του Ρουβίκωνα είναι:

  • Παρέμβαση για χρηματισμό γιατρού
  • Παρέμβαση για διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ σε νοικοκυριά
  • Διαμαρτυρία στην οικία του Γερμανού πρέσβη ως αλληλεγγύη στους πρόσφυγες
  • Διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας κατά του πολέμου στη Υεμένη
  • Διαμαρτυρία στα Δικαστήρια Λάρισας για την υπόθεση απελευθέρωσης Στρατιωτικού-βιαστή
  • Παρέμβαση στις Turkish Airlines ως αλληλεγγύη στον Κουρδικό αγώνα
  • Παρέμβαση στο Υπουργείο Οικονομικών
  • Παρέμβαση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Νωρίτερα σήμερα στην Ευελπίδων οι 20 συλληφθέντες της αναρχικής συλλογικότητας  για την παράσταση και απόπειρα εισβολής, που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζήτησαν και πήραν αναβολή για τις 27 Ιουνίου.

Περίπου στις 11.00 το πρωί έφτασαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων φορώντας χειροπέδες προκειμένου να παρουσιαστούν ενώπιον του Εισαγγελέα καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, διέγερση και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών.

Στην Ευελπίδων τούς υποδέχτηκαν με συνθήματα, περίπου 50 άτομα που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση αλληλεγγύης μετά από κάλεσμα που έχει κάνει ο Ρουβίκωνας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα