Αναβρασμός στους ΟΤΑ: Άρχισαν οι καταλήψεις κτιρίων

Αναβρασμός στους ΟΤΑ: Άρχισαν οι καταλήψεις κτιρίων
Eurokinissi

Κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Καταλήψεις σε δημοτικά κτίρια και πιθανή επέκταση των απεργιών και στην αποκομιδή των απορριμάτων (Vid+Pics)

Κατάληψη στο κτήριο του δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων πραγματοποιούν από τις 7.00 το πρωί δημοτικοί υπάλληλοι και μέλη της δημοτικής αστυνομίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο.

H σύσκεψη της ΠΟΕ-ΟΤΑ ολοκληρώθηκε και ο κ. Μπαλασόπουλος πρότεινε στάση εργασίας σε όλους του δήμους την Παρασκευή και στις 12 συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί η πρόταση επέκτασης της απεργίας και στον κλάδο της αποκομιδής των απορριμάτων.

Τα σωματεία διαμηνύουν πως είναι διατεθειμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για όσο χρειαστεί. Δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν μέχρι να εξευρεθεί λύση και υπάρχει και η πρόταση να κλείσουν οι δήμοι επ’αόριστον.

Ο κ. Μπαλασόπουλος ζήτησε να απέχουν όλοι οι εργαζόμενοι από τα καθήκοντά τους το Σαββατοκύριακο και κάλεσε τους υπαλλήλους της περιφέρειας να έρθουν στην Αθήνα, τη Δευτέρα, σε μία προσπάθεια συσπείρωσης.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε πως την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 12 το πρωί μέχρι το τέλος της βάρδιας. Δεν έχει γίνει γνωστό αν η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει κοινή πορεία με την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Όπως έγινε γνωστό προετοιμάζεται παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο επί της οδού Αθηνάς.

Παράλληλα, το δημαρχείο Νίκαιας βρίσκεται και αυτό υπό κατάληψη. Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η συνέλευση και αποφασίστηκε 48 απεργία, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Οι συνελεύσεις και οι ενημερωτικές συγκεντρώσεις, ταυτόχρονα με καταλήψεις δημαρχείων, θα συνεχισθούν, καθώς οι κατά τόπους σύλλογοι θα επιλέξουν το πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ από την Τρίτη είχε γνωστοποιήσει πως οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με καταλήψεις δημαρχείων και άλλων υπηρεσιών. Συγχρόνως, πρόκειται να προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για απολύσεις στο Δημόσιο.

Διαβάστε ολόκληρο το νομοσχέδιο

Το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Σύνταγμα.

Επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τις τριτοβάθμιες Ομοσπονδίες ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ αλλά και τις δευτεροβάθμιες ομοσπονδίες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις και με αποφάσεις, ”ώστε να διευρυνθεί το αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων ως μόνη διέξοδος ανατροπής της ανάλγητης τροϊκανής πολιτικής και με χρονοδιάγραμμα-στόχο την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα