Ανδραβίδα: Νεκρός αστυνομικός στην προσπάθειά του να εμποδίσει διάρρηξη

Ανδραβίδα: Νεκρός αστυνομικός στην προσπάθειά του να εμποδίσει διάρρηξη

Συγκλονίζει η δολοφονία του 35χρονου αστυνομικού, πατέρα 2 παιδιών, Βασίλη Μαρτζάκλη από διαρρήκτη. Συνελήφθη 30χρονος ως βασικός ύποπτος

Ένας αστυνομικός έχασε την ζωή του το βράδυ της Κυριακής στην Ανδραβίδα της Ηλείας, στην προσπάθειά του να αποτρέψει διάρρηξη σε σπίτι της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, μόλις αντελήφθη την απόπειρα της διάρρηξης, επιχείρησε να σταματήσει τον δράστη.

Όμως ο τελευταίος, αντέδρασε και επιτέθηκε στον αστυνομικό, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα με μαχαίρι που είχε στην κατοχή του.

Το μαχαίρι βρήκε στην καρδιά τον αστυνομικό. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν δίπλα του γείτονες και συνάδελφοι δεν μπόρεσαν να τον σώσουν.

Ο αστυνομικός διεκομίσθη στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

φωτογραφία από ilialive.gr

Συνελήφθη 30χρονος και ανακρίνεται ως ύποπτος

Ένας 30χρονος κρατείται στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και ανακρίνεται ως ύποπτος, για τον θανάσιμο τραυματισμό 35χρονου αστυνομικού και τον τραυματισμό ενός 30χρονου, φίλου τού αστυνομικού, που έγινε χθες το βράδυ στην Ανδραβίδα Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Ανδραβίδας, έπειτα από εκτεταμένες έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί, μετά το τραγικό συμβάν. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει βρεθεί ακόμη το μαχαίρι, ωστόσο οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Μεσίστιες οι σημαίες σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας

Μεσίστιες θα κυματίζουν σήμερα οι σημαίες σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, σε ένδειξη πένθους για τη δολοφονία του αρχιφύλακα.

Τη βαθιά του οδύνη για τον χαμό του αστυνομικού εξέφρασε ο κ. Δένδιας, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει:

“Η Ελληνική Αστυνομία θρηνεί τον θάνατο ενός ακόμη αστυνομικού, του 35χρονου αρχιφύλακα Βασιλείου Μαρτζάκλη, πατέρα δύο παιδιών, που έχασε την ζωή του προσπαθώντας να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας, εκτός υπηρεσίας, αλλά εν ώρα καθήκοντος προς την κοινωνία. Eκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας εκφράζω τη βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τη σύζυγο, τα παιδιά του και όλους τους οικείους του”.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ και ilialive.gr – Φωτογραφίες: ilialive.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα