Ανδραβίδα: Ψηφιακή απεικόνιση της Ολυμπίας Οδού έκανε το ελικόπτερο κι όχι κατασκοπεία

Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιεί δοκιμαστική διέλευση πάνω από την Αθήνα
Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιεί δοκιμαστική διέλευση πάνω από την Αθήνα EUROKINISSI

Κανένα κατασκοπευτικό θρίλερ δεν εξελίχθηκε στην Πελοπόννησο, σε αντίθεση με όσα κυκλοφόρησαν νωρίτερα. Έλειπε ένα έγγραφο στην άδεια πτήσης και έτσι κρίθηκε παράτυπη

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία είδηση που εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί «fake news», εξαιτίας των πραγματικών της διαστάσεων, που ομολογουμένως είναι πολύ λιγότερο εντυπωσιακές…

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ζητήθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) να ελεγχθεί το πλήρωμα ιδιωτικού ελικοπτέρου που πετούσε πάνω από την Πελοπόννησο, καθώς έλειπε κάποιο έγγραφο στα σχέδια πτήσης που είχε παραδώσει και είχε κριθεί παράνομη η πτήση του.

Η ανάδοχος εταιρεία της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών, «Ολυμπία Οδός» είχε μισθώσει το ελικόπτερο ενός Γερμανού να πραγματοποιήσει ψηφιακή απεικόνιση της Εθνικής Οδού από την Κόρινθο έως την Πάτρα.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν και δύο Γάλλοι από την εταιρεία. Ζητήθηκε από την ΥΠΑ να επιστρέψει το ελικόπτερο και να προσγειωθεί στην Πάχη Μεγάρων. Εκεί, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων έλεγξαν τα έγγραφα του Γερμανού και διαπίστωσαν ότι όντως ήταν ελλιπή και καθώς η πτήση που πραγματοποίησε κρίθηκε ότι δεν πληρούσε τους όρους και τις προδιαγραφές που ορίζει η νομοθεσία συνελήφθησαν και οι τρεις επιβαίνοντες και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, όπου ο εισαγγελέας τους άφησε ελεύθερους και όρισε δικάσιμο για την παράβαση.

Από τις Αρχές κατασχέθηκε και το υλικό των δύο καταγραφικών που έφερε το ελικόπτερο για έλεγχο και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει προκύψει κάτι άλλο κολάσιμο πέρα από το ζήτημα με τα έγγραφα για την άδεια της πτήσης.

Από τις Αρχές διαψεύδουν κάθετα πως το περιστατικό αυτό έχει να κάνει με …κατασκοπία και τονίζουν ότι πρόκειται για μία τυπική διαδικασία που ακολουθήθηκε και μία παρατυπία για την οποία απλά ορίστηκε δικάσιμος.

ADVERTISING

SHARE: