Ανοιχτή πρόσκληση της ΠΟΑΣΥ στον Νίκο Τόσκα για σύσκεψη με σκοπό την λήψη μέτρων για τις επιθέσεις με μολότοφ

Αστυνομικό πηλίκιο
Αστυνομικό πηλίκιο EUROKINISSI

Με μία ανοιχτή επιστολή-πρόσκληση το συνδικαλιστικό όργανο των Αστυνομικών καλεί την φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να συμμετάσχει σε σύσκεψη στα γραφεία τους για την λήψη μέτρων έναντι των διαρκών επιθέσεων με βόμβες μολότοφ σε βάρος αστυνομικών από κουκουλοφόρους

Με τίτλο «Ώρα ευθύνης – Ώρα αποφάσεων» στην ανοιχτή τους επιστολή-πρόσκληση, το συνδικαλιστικό όργανο των Αστυνομικών καλεί την φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να συμμετάσχει σε σύσκεψη στα γραφεία τους για την λήψη μέτρων έναντι των διαρκών επιθέσεων με βόμβες μολότοφ σε βάρος αστυνομικών από κουκουλοφόρους.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

«Τους τελευταίους μήνες γίναμε όλοι μάρτυρες της κλιμάκωσης των οργανωμένων επιθέσεων με βόμβες μολότοφ, εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Οι δολοφονικές διαθέσεις των αγνώστων δραστών, δεν αμφισβητούνται από κανέναν και άρα, το γεγονός ότι δεν έχουμε θύματα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μας οδηγεί στον εφησυχασμό και στην απραξία.

Επειδή, όμως, διαπιστώνουμε ότι από πλευράς Πολιτείας, πέρα από τις καθημερινές, πλέον, δημόσιες αοριστολογίες και αντιπαραθέσεις, δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση για την αντιμετώπιση αυτής της συγκεκριμένης και χρονίζουσας μορφής εγκληματικής δράσης, ως Ομοσπονδία αναλάβαμε την πρωτοβουλία να συγκαλέσουμε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία μας, προκειμένου, αφενός να υπάρξει η δέουσα επισήμανση του προβλήματος σε όλη του την έκταση, αφετέρου δε για να αναζητηθεί και αποφασισθεί μια κοινή συνισταμένη προτάσεων προς τα αρμόδια υπουργεία, τα οποία εν τέλει, έχουν διαχρονικά, και την κύρια ευθύνη, για τη γιγάντωση αυτού του προβλήματος.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018, ώρα 11.00, στα γραφεία μας (Μεσογείων 96, Αθήνα), έχουν δε κληθεί να συμμετάσχουν, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Νικόλαος ΤΟΣΚΑΣ, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, τα Πολιτικά Κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, ΑΝ.ΕΛ., ΠΟΤΑΜΙ, Ένωση Κεντρώων), η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα ΔΟΥΡΟΥ και ο Δήμαρχος της Αθήνας κ. Γιώργος ΚΑΜΙΝΗΣ.

Διακαής πόθος όλων των Αστυνομικών είναι η συμβολή των συμμετασχόντων στην ευόδωση της πρωτοβουλίας μας, με τη βεβαιότητα ότι τόσο η αστυνομική οικογένεια όσο και η ελληνική κοινωνία, στο σύνολό της, αγωνιούν και προσβλέπουν στο συνδικαλιστικό μας αγώνα για μια αποτελεσματική Ελληνική Αστυνομία, με κοινωνικό πρόσημο, χωρίς φοβικά σύνδρομα ή και ενοχές του παρελθόντος.

Τα σύγχρονα προβλήματα απαιτούν σύγχρονες απαντήσεις.

Εμείς, θα τις αναζητήσουμε και θα τις δώσουμε για άλλη μια φορά, διότι οι συνάδελφοί μας, αυτό μας έχουν εξουσιοδοτήσει να πράξουμε.

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος».

Από πλευράς φυσικής και πολιτικής ηγεσίας δεν έχει υπάρξει απάντηση μέχρι στιγμής, ωστόσο κύκλοι του Υπουργείου εκφράζουν την απορία τους για το κατά πόσο αποτελεί …«πρωτοβουλία» όλη αυτή η ενέργεια και όχι πολιτική θέση και ανάμειξη.

Μία πολιτική θέση που συνήθως ακολουθεί τις σχετικές τοποθετήσεις της μείζονος αντιπολίτευσης, ενώ τονίζουν και το γεγονός ότι προέρχεται όχι από τις ενώσεις των αξιωματικών αλλά των κατωτέρων στελεχών του Σώματος.

Επίσης απορία εκφράζουν, πως αντί να αιτηθούν ακρόαση από την Ανώτατη ηγεσία ζητούν εκείνη να μετακινηθεί στα γραφεία τους, κάτι που είναι άκομψο ιεραρχικά ως πρακτική από ενστόλους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network