Ανοίγει ο νέος κόμβος Ζευγολατιού

Ανοίγει ο νέος κόμβος Ζευγολατιού

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ανοίγει ο νέος κόμβος Ζευγολατιού. Παράλληλα θα λειτουργήσει και το νέο σύστημα διοδίων στην Κορίνθου – Πατρών, στο τμήμα Κόρινθος - Ξυλόκαστρο

Του Δημήτρη Μπαλή

Σε φάση ολοκλήρωσης των έργων βρισκόμαστε στην Ολυμπία Οδό, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών. Μέχρι τέλη Ιουλίου όλα τα μικρά έργα θα έχουν αποπερατωθεί και θα απομένει στα τέλη Αυγούστου να έχει ολοκληρωθεί και ο κόμβος του Ρίου.

Τώρα, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 9 προς Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017, θα ανοίξει ο νέος κόμβος Ζευγολατιού και παράλληλα θα τεθεί σε ισχύ το σύστημα διοδίων στον νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών. Η μετάβαση στο νέο σύστημα θα γίνει σταδιακά, αρχής γενομένης από το τμήμα Κόρινθος – Ξυλόκαστρο, όπου:

– η χρέωση στον υφιστάμενο μετωπικό σταθμό του Κιάτου θα γίνεται και στις δύο κατευθύνσεις και

– ξεκινά η λειτουργία των πλευρικών σταθμών διοδίων στον Κόμβο Ζευγολατιού (χρέωση από/ προς Αθήνα) και στον κόμβο Κιάτου (χρέωση από/προς Πάτρα) με τις ακόλουθες τιμές:

 

Οι νέοι πλευρικοί σταθμοί διοδίων Κιάτου και Ζευγολατιού θα λειτουργούν με μηχανήματα Αυτόματης Πληρωμής ή με Χρήση Πομποδέκτη.

Παράλληλα, επεκτείνεται στους ανωτέρω σταθμούς διοδίων το εκπτωτικό πρόγραμμα VALUE, που παρέχει κλιμακωτές εκπτώσεις από 15% έως και 60% σε οχήματα κατηγορίας 1 και 2 (με χρήση  πομποδέκτη OΛΥΜΠΙΑ PASS  ή Μοτοκάρτας Ολυμπίας Οδού) ανάλογα με τη συχνότητα διέλευσης σε κάθε μετωπικό ή πλευρικό σταθμό.

Σημειώνεται ότι στο τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος δεν υπάρχει καμία αλλαγή, ενώ στο επόμενο διάστημα με την πλήρη εφαρμογή του νέου συστήματος διοδίων (και στο τμήμα Ξυλόκαστρο – Πάτρα) το συνολικό κόστος του διοδίου για τα επιβατικά αυτοκίνητα για το σύνολο των 202 χλμ. (Ελευσίνα- Πάτρα) θα είναι 11,50€. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα