Άνοιξαν οι εκκλησίες: Mε αυστηρά μέτρα προστασίας οι λειτουργίες

Άνοιξαν οι εκκλησίες: Mε αυστηρά μέτρα προστασίας οι λειτουργίες

Σε λειτουργία από σήμερα οι ναοί. Όπως φαίνεται και από τις εικόνες του News 24/7 τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας

Ανοικτές είναι από σήμερα οι πόρτες των ναών ανα τη χώρα μετα από δύο μήνες. Οι λειτουργίες γίνονται με τη συμμετοχή πιστών, ωστόσο η εικόνα εντός και στα προαυλια των εκκλησιών δεν θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν.

Αυτό γιατί τηρούνται αυστηρά μέτρα προστασίας. Περά από τους πιστους, αρκετοί εκ των οποίων προσέρχονται φορώντας μάσκες, υπάρχει απόλυτη τήρηση των αποστάσεων και του ανώτατου ορίου ατόμων ανά τετραγωνικό.

 

Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που καθόρισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε εγκύκλιο που εξέδωσε και αναγνώστηκε στους ναούς, η λειτουργία γίνεται με βάση τους όρους που έθεσε η επιστημονική επιτροπή.

 

Συγκεκριμένα, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων θα καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ.  Ακόμη, οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που θα πρέπει να τηρούνται αφορούν, μεταξύ άλλων, τη σύσταση για χρήση μάσκας, την υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού για την υγιεινή των χεριών και συχνό καθαρισμό επιφανειών.

Έτσι, πράγματι, από σήμερα στην είσοδο των ναών υπάρχει έλεγχος εισόδου και αναμονής πιστών. Επίτροποι μετρούν πόσοι βρίσκονται εντός του ναού και όταν ο αριθμός έχει συμπληρωθεί, απαγορεύεται η είσοδος στους υπόλοιπους, οι οποίοι παρακολουθούν την λειτουργία από το προαύλιο. Για τον λόγο αυτό, σε όλες τις εκκλήσεις λειτουργούν τα μεγάφωνα, ενώ σε αρκετές υπάρχουν κεριά και εικόνες έξω από την είσοδο, ώστε να μην χρειαστεί οι πιστοί να μπουν μέσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα