Ανθρωποκτονία Κώστα Φραγκούλη: Σήμερα η κηδεία του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

Ανθρωποκτονία Κώστα Φραγκούλη: Σήμερα η κηδεία του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη
Ο Κώστας Φραγκούλης ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Κηδεύεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Κώστας Φραγκούλης, ο 16χρονος ρομά που δέχθηκε θανάσιμο πυροβολισμό από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Σήμερα, Πέμπτη θα τελεστεί στη Θεσσαλονίκη η κηδεία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που κατέληξε το πρωί της Τρίτης, μετά τον πυροβολισμό του στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τετάρτης (14/12), η σορός του έφτασε στον καταυλισμό “Αγία Σοφία” στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Τη σορό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη υποδέχτηκαν με τραγούδια οι γονείς του, συγγενείς και φίλοι στον καταυλισμό. Δεκάδες Ρομά ακολούθησαν το αυτοκίνητο, που μετέφερε τη σορό του 16χρονου στον καταυλισμό όπου μεγάλωσε και διέμενε, είτε πεζοί είτε με τα αυτοκίνητά τους, πενθώντας για τον άδικο θάνατο του νεαρού Ρομ.

Η κηδεία του άτυχου 16χρονου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στα κοιμητήρια, στις 10:00.

Κώστας Φραγκούλης: Τι έδειξε η νεκροτομή

Η σορός του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, που έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό που δέχτηκε από 34χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια καταδίωξης, μεταφέρθηκε την Τρίτη (13/12) στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Τα αποτελέσματα της εξέτασης έδειξαν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα. Παράλληλα, διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου της σφαίρας, για την οποία ο 16χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης, αλλά μετά από οκτώ μέρες νοσηλείας ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα