Παρέλαση με γλέντι στη βροχή. Παρελθόν τα κάγκελα

Παρέλαση με γλέντι στη βροχή. Παρελθόν τα κάγκελα
Κόσμος κρατώντας ομπρέλες παρακολουθούν κάτω από δυνατή βροχή την στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο στην Αθήνα την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Χωρίς τα κάγκελα πραγματοποιήθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Χιλιάδες πολίτες πήγαν να την παρακολουθήσουν. Τι έγραψε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος στο Twitter

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με τη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην Αθήνα, και τη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Στις 10 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στις 10:55 κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η στρατιωτική παρέλαση διεξήχθη χωρίς κιγκλιδώματα για το κοινό, ενώ ο χώρος του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη ήταν ελεύθερος και οι εξέδρες των επισήμων θα βρίσκονταν εκατέρωθεν του μνημείου.

Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου, οι νοσοκόμες και οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού ενώ ακολούθησε η επιβλητική μηχανοκίνητη φάλαγγα. Από αέρος, διελεύσεις πάνω από την πλατεία Συντάγματος έκαναν οι σχηματισμοί των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων. Για πρώτη φορά φέτος παρήλασαν ένα τάγμα από τον Έβρο, ένα τάγμα Εθνοφυλακής από τη Ρόδο και τα ιστορικά λάβαρα του Αγώνα από τη Μάνη, την Ύδρα, τις Σπέτσες, τα Ψαρά, την Κρήτη, καθώς και το λάβαρο του Ρήγα Φεραίου, μετά το τμήμα των πολεμικών σημαιών του Στρατού Ξηράς.

Με σειρά παραδοσιακών τραγουδιών από τη διακλαδική μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συμμετοχή σωματείων χορού από όλη την Ελλάδα συνεχίστηκαν στην πλατεία Συντάγματος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Διαβάστε τι δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά το τέλος της παρέλασης.

 

Στην παρέλαση συμμετείχαν και μηχανοκίνητες και πεζοπόρες φάλαγγες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ πραγματοποιήθηκαν πτήσεις ελικοπτέρων των Τριών Κλάδων και πολεμικών αεροσκαφών όλων των τύπων.

Διαβάστε ακόμη: Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για την εθνική επέτειο

Τεθωρακισμένο άρμα τύπου "Λέοπαρντ" συμμετέχει στην παρέλαση για την εθνική επέτειο στην Αθήνα την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Τεθωρακισμένο άρμα τύπου "Λέοπαρντ" συμμετέχει στην παρέλαση για την εθνική επέτειο στην Αθήνα την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Μπείτε και ψηφίστε ποιο θέλετε να είναι το μέλλον των παρελάσεων.

“25η Μαρτίου χωρίς κιγκλιδώματα”, έγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο Twitter

“Με χιούμορ οι καλοπροαίρετοι και με μίσος οι γερμανοτσολιάδες διαδώστε το μήνυμα Εθνικής Ανεξαρτησίας στο Σύνταγμα”, έγραψε λίγες μέρες πριν, καλώντας άπαντες στην πλατεία Συντάγματος, την 25η Μαρτίου.

Διαφορετική άποψη είχε πάντως ο αντιπρόεδρος του ΕΚ, Δημήτρης Παπαδημούλης, που τοποθετήθηκε επί του θέματος επίσης, μέσω twitter.

Θερμή παράκληση προς συναρμόδιους: Οι εθνικές επέτειοι να εορτάζονται στο μέλλον, διαφορετικά. Με λιγότερα έξοδα κ χωρίς πολύ “ταρατατζούμ”, έγραψε.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα