Αντιδράσεις ΗΠΑ και Βρετανίας για τη νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, περνά την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού για τη δεύτερη 48ωρη άδεια που εξασφάλισε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, περνά την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού για τη δεύτερη 48ωρη άδεια που εξασφάλισε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεσήμανε ότι οι καταδικασθέντες τρομοκράτες δεν δικαιούνται διακοπές από την φυλακή - Η ανάρτηση της βρετανίδας πρέσβη στην Ελλάδα για το θέμα

Έντονη αντίδραση προκάλεσε τόσο στη Βρετανία όσο στις ΗΠΑ η δεύτερη 48ωρη άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ειδικότερα, η βρετανίδα πρέσβης στην Ελλάδα, Kate Smith, με ανάρτησή της στο twitter έγραψε: «Είναι εξαιρετικά αποκαρδιωτικό να βλέπει κανείς έναν αμετανόητο κατάδικο τρομοκράτη να ξαναβγαίνει έτσι από τη φυλακή. Σεβόμαστε την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη, όμως, για μια ακόμη φορά, η μνήμη των θυμάτων τρομοκρατίας και τα συναισθήματα των οικογενειών τους προσβάλλονται βάναυσα».

ΗΠΑ: Καταδικάζουμε την απελευθέρωση του Κουφοντίνα

Παράλληλα, την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα καταδίκασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σημειώνοντας ότι οι καταδικασθέντες τρομοκράτες δεν δικαιούνται διακοπές από την φυλακή.

Η εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χέδερ Νάουερτ, στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων τόνισε: «Καταδικάζουμε την απελευθέρωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενός καταδικασθέντος τρομοκράτη υπεύθυνου για τη δολοφονία 11 πολιτών. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν αξίζουν διακοπές από τη φυλακή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κουφοντίνας: Βγήκε από τη φυλακή με νέα 48ωρη άδεια

Κυρ. Μητσοτάκης: Αδιανόητες οι άδειες στον Δ. Κουφοντίνα

Κώστας Μπακογιάννης: Η πρώτη αντίδραση για τη νέα άδεια Κουφοντίνα

ADVERTISING

SHARE: