Αντικαπνιστικός νόμος: Γιατροί και προσωπικό πιάστηκαν να καπνίζουν σε νοσοκομεία

Σήμα απαγόρευσης καπνίσματος.

Άρχισαν και στα νοσοκομεία οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο.. Να καπνίζουν πιάστηκαν γιατροί και λοιπό προσωπικό, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε δημόσιους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, κέντρα ψυχικής υγείας, Κέντρα Ημέρας - ξενώνες - οικοτροφεία), επεκτείνονται οι έλεγχοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

Στις 41 νοσηλευτικές μονάδες - κέντρα υγείας των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης που ελέγχθηκαν, βρέθηκαν να καπνίζουν σε εσωτερικό χώρο 24 άτομα (επισκέπτες, συνοδοί και υπάλληλοι που ανήκουν στο ιατρικό, διοικητικό, εργαστηριακό και τεχνικό προσωπικό).

Πάντως, δεν βρέθηκε κανένας καπνιστής σε δύο νοσηλευτικές μονάδες της Λάρισας, σε έξι νοσηλευτικές μονάδες - κέντρα υγείας του Ρεθύμνου, σε 13 νοσηλευτικές μονάδες-κέντρα υγείας της Τρίπολης και σε 10 φορείς υγείας της Πάτρας.

Σε αυτή τη φάση οι έλεγχοι περιορίστηκαν στην παροχή οδηγιών και σε συστάσεις σχετικά με την ορθή εφαρμογή του αντικαπνιστικού, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επιβολή προστίμων και η αναζήτηση των προβλεπόμενων πειθαρχικών ευθυνών.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αντικαπνιστικός Νόμος, Νοσοκομεία
SHARE:

24Media Network