Αντίο στον αγωνιστή Νικόλα Μανιάτη

Αντίο στον αγωνιστή Νικόλα Μανιάτη

Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΝΑΡ. Στη μεταπολίτευση συμμετείχε ενεργά στο ναυτεργατικό κίνημα

Έφυγε την Τρίτη, από ανακοπή καρδιάς και μετά από περιπέτειες με την υγεία του ο Νικόλας Μανιάτης, μαχητικό στέλεχος του ναυτεργατικού κινήματος της μεταπολίτευσης και ένας εκ των ιδρυτών του ΝΑΡ. Ο Νικόλας Μανιάτης ήταν πατέρας του δημοσιογράφου και ραδιοφωνικού παραγωγού του Ραδιοφώνου 24/7 στους 88,6, Δημήτρη Μανιάτη.

Όπως σημειώνει η ΝΑΡ στο κείμενο - κατευόδιό της, γεννήθηκε το 1943, σπούδασε στον Αρχιμήδη μηχανικός εμπορικού ναυτικού, ταξίδεψε πολύ, είχε ναυάγιο με το καράβι Μαριέβα, το 1982.

Οργανώθηκε στη Νεολαία Λαμπράκη, συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ως ναυτεργάτης, εντάχθηκε στο ΚΚΕ τον Φεβρουάριο του 1974 και γαλουχήθηκε δίπλα σε ιστορικά στελέχη του ναυτεργατικού κινήματος όπως ο Α. Αμπατιέλος και ο Στ. Τσαμπής. Στη μεταπολίτευση συμμετείχε ενεργά στο ναυτεργατικό κίνημα, υπήρξε ειδικός γραμματέας της ΠΕΜΕΝ, στέλεχος της Ναυτεργατικής, συμμετείχε στις απεργίες της μεταπολίτευσης, αντιμετώπισε συλλήψεις, ενώ έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο και στην ιστορική κατάληψη της ΠΝΟ.

Παράλληλα, υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Καλλιθέα, ενώ το 1986 υπήρξε υποψήφιος Δήμαρχος στην γενέτειρά του Μύκονο. Αποχώρησε από το ΚΚΕ το 1989, διαφωνώντας με τη συγκυβέρνηση Τζαννετάκη. Μετείχε στο ΝΑΡ από την πρώτη στιγμή, υπήρξε υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του '90 με την Λαϊκή Αντιπολίτευση. Ήταν ξανά υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις πρώτες εκλογές του 2012.

Πληθωρικός, περπατημένος, λαϊκός και ταυτόχρονα αριστοκρατικός, έζησε μετανάστης στην Αμερική το μακρινό 1963. Κηδεύεται σήμερα, Παρασκευή, στην αγαπημένη του Μύκονο.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Μυκόνου

"Ο Πρόεδρος και όλο το διοικητικό συμβούλιο των Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Μυκόνου, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Μανιάτη. Η σημαία των παλαιμάχων από σήμερα κυματίζει μεσίστια. Έφυγε ένας φίλος από κοντά μας, που το μεγαλείο του θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας. Αγαπημένε μας Νίκο, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Δεκάδες Μυκονιάτες και αναγνώστες στέλνουν συγκινητικά μηνύματα, για έναν άνθρωπο που έφυγε για την γειτονιά των "Αγγέλων"…. "Εδώ θα είμαι…", ήταν τα τελευταία λόγια σε παιδιά που αγάπησε και τα θαύμασε βλέποντας τα να παίζουν ποδόσφαιρο.

Το επόμενο σαββατοκύριακο, προγραμματίζεται αγώνας παλαιμάχων στην Μύκονο, όπου οι Παλαίμαχοι Μυκόνου θα φιλοξενήσουν τους Παλαίμαχους Τήνου. Σαν φόρο τιμής, οι Μυκονιάτες θα φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ παράλληλα θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, ενώ μελλοντικά θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις προκειμένου να τιμηθεί ο εκλιπών.

ADVERTISING

SHARE: