Αντίθετοι με τη μετατροπή των hotspots σε κέντρα κράτησης οι Γιατροί του Κόσμου

Συνέντευξη τύπου Γιατρών του Κόσμου -  έκκληση στην κοινωνία για βοήθεια για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011. (ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ // EUROKINISSIS)
Συνέντευξη τύπου Γιατρών του Κόσμου - έκκληση στην κοινωνία για βοήθεια για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011. (ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ // EUROKINISSIS) EUROKINISSI

Όπως αναφέρουν συνεχίζουν και δεν αναστέλλουν τις ιατρικές παρεμβάσεις τους σε Λέσβο και Χίο

Την αντίθεσή τους στη μετατροπή των hotspots στα νησιά σε κέντρα κράτησης εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι «Γιατροί του Κόσμου». Ωστόσο, ανακοινώνουν ότι δεν θα αναστείλουν τις ιατρικές παρεμβάσεις τους σε Χίο και Λέσβο

Οι «Γιατροί του Κόσμου» εκφράζουν την ανησυχία τους τόσο για τους άμεσους κινδύνους που θα έχει αυτή η ενέργεια για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των προσφύγων, όσο και για «τις συνθήκες άδικης κράτησης που αυτή συνεπάγεται».

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι είναι καθήκον τους να μην αναστείλουν τις ιατρικές παρεμβάσεις τους στα hotspots σε Λέσβο και Χίο, «αλλά αντιθέτως να συνεχίσουν να στηρίζουν το συγκεκριμένο πληθυσμό ο οποίος στερείται πρόσβασης σε βασικές ιατρικές υπηρεσίες». Σπεύδουν να διευκρινίσουν, όμως, ότι «η συνέχιση της δράσης τους σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αποδοχή του νέου τρόπου λειτουργίας των προαναφερθέντων κέντρων, ο οποίος βασίζεται στον περιορισμό της ελευθερίας προσφύγων και μεταναστών».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network