Αντώνης Σύκαρης: Απεγκλωβίστηκε μετά από ένα μήνα η σορός του από τα Ιμαλάια

Αντώνης Σύκαρης: Απεγκλωβίστηκε μετά από ένα μήνα η σορός του από τα Ιμαλάια
Αντώνης Συκάρης Antonis Sykaris - Greek Alpinist/Facebook

Ύστερα από μια σειρά επιχειρήσεων, η σορός του Αντώνη Σύκαρη περισυλλέχθηκε από το βουνό Νταουλαγκίρι, όπου και έχασε τη ζωή του. Η ανάρτηση της οικογένειάς του.

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση περισυλλογής της σορού του κορυφαίου Έλληνα ορειβάτη, Αντώνη Σύκκαρη, ένα μήνα μετά την τελευταία του αποστολή στο βουνό Νταουλαγκίρι, όπου και έχασε τη ζωή του.

Από τα ξημερώματα της 12ης Απριλίου, όταν ο ορειβάτης είχε πατήσει στην κορυφή των 8.167 μέτρων, η σορός του παρέμενε σε υψόμετρο 7.400 μέτρων, μη μπορώντας να περισυλλεχθεί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η οικογένεια του εκλιπόντος ορειβάτη μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τη σορό του. Επόμενο βήμα είναι η αερομεταφορά της στο Νεπάλ και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού της σορού που αναμένεται να διαρκέσουν 2 έως 3 εβδομάδες, αναφέρει η οικογένειά του.

Η ανάρτηση της οικογένειας του Αντώνη Συκάρη

“Μετά από έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε από το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri.

Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Nepal.

Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς.

Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σωρού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες.

(Φωτογραφία από την κάμερα του κινητού του Αντώνη. Kathmandu, 25/03/2022)”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα