Αντώνης Συκάρης: Νέα επιχείρηση για την μεταφορά της σορού του ορειβάτη

Αντώνης Συκάρης: Νέα επιχείρηση για την μεταφορά της σορού του ορειβάτη
Αντώνης Συκάρης facebook @Antonis Sykaris - Greek Alpinist

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η σορός του κορυφαίου Έλληνα ορειβάτη και αλπινιστή βρίσκεται από τις 12 Απριλίου σε υψόμετρο 7.400 μέτρων στο βουνό Νταουλαγκίρι.

Συνεχίζεται το θρίλερ της περισυλλογής της σορού του Αντώνη Συκάρη, του κορυφαίου Έλληνα ορειβάτη και αλπινιστή ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την τελευταία του αποστολή στο βουνό Νταουλαγκίρι.

Από τα ξημερώματα της 12ης Απριλίου, όταν ο ορειβάτης είχε πατήσει στην κορυφή των 8.167 μέτρων, η σορός του παραμένει σε υψόμετρο 7.400 μέτρων, μη μπορώντας να περισυλλεχθεί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ωστόσο, από τη Δευτέρα 2 Μαΐου, όπως αναφέρει η οικογένειά του μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει ξεκινήσει αποστολή 5 ορειβατών, με στόχο την προσέγγιση του σημείου που βρίσκεται το σώμα του ορειβάτη.

Η ανάρτηση της οικογένειας του Αντώνη Συκάρη

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν μετά τη 12η Απριλίου στο Daulagiri, ματαίωσαν τις προσπάθειες περισυλλογής του σώματος του Αντώνη από το βουνό.

Ωστόσο ένα άνοιγμα του καιρού, μας δίνει την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να γίνει πλέον εφικτή η μεταφορά του σώματος του σε ένα σημείο του βουνού που θα επιτρέπει την προσέγγιση από ελικόπτερο, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία επαναπατρισμού.

Αποστολή 5 ορειβατών – Sherpas με στόχο την προσέγγιση του σημείου όπου μέχρι σήμερα βρίσκεται το σώμα του, ξεκίνησε προχθές Δευτέρα 2 Μαΐου από το Base Camp του Dhaulagiri και βρίσκεται μέχρι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα