Αντωνόπουλος: 'Με εντολή Φλώρου ήρθαν να με σκοτώσουν'

Αίθουσα του Εφετείου Αθηνών
Αίθουσα του Εφετείου Αθηνών EUROKINISSI

Επίθεση με χυδαίες εκφράσεις δέχθηκαν σήμερα οι δικαστές στη δίκη για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου στις 3 Νοεμβρίου του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Τι κατέθεσε στη δίκη ο άλλοτε επικεφαλής της Energa, ο πρ. δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ

«Ήρθαν να με σκοτώσουν με εντολή του Άρη Φλώρου» κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο πρώην νομικός εκπρόσωπος του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), Γιώργος Αντωνόπουλος, στην δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του, το Νοέμβριο του 2014, με βασικό κατηγορούμενο τον εκπρόσωπο της εταιρείας παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος Energa.

Δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων που κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε αυτήν την υπόθεση, φέρονται και ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον περασμένο Οκτώβριο, μέσα στο γραφείο του...

ADVERTISING

Ένας εξ αυτών, ο Αρμπερ Μάκο, με δήλωση του στο δικαστήριο υποστήριξε ότι στο διάστημα που μεσολάβησε από την τελευταία δικάσιμο, κάποιος προσπάθησε να τον δολοφονήσει μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται.

Κατηγορούμενος: Θέλω να δούμε τώρα αυτήν την καταγγελία.

Πρόεδρος: Να τα πείτε στον εισαγγελέα.

Κατηγορούμενος: Τα έχουμε πει και δεν έχει γίνει τίποτα. Απαιτώ να τον φέρετε εδώ αυτόν τον άνθρωπο, αν θέλετε να συνεχιστεί η δίκη ...Κάναμε τόσο πόλεμο να τους βρούμε αυτούς τους ανθρώπους και εσείς δεν κάνετε τίποτα.

Στη συνέχεια τόσο ο Μπακο όσο και ο Ολτι Ντούτσε (επίσης κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στην υπόθεση του Μ. Ζαφειρόπουλου) δήλωσαν ότι αποχωρούν από τη δίκη, με την πρόεδρο να ζητεί να παραμείνουν. Τότε ξέσπασε ένα υβρεολόγιο σε βάρος των δικαστών από τους δύο Αλβανούς, με το δικαστήριο να διακόπτει την συνεδρίαση του.

"Αποχωρούμε, άμα πέρνετε τα λεφτά, πάρτε τα και βάλτε τα στον κ....σας"... "Είστε όλοι πεθαμένοι".

Οι ίδιες σκηνές επαναλήφθηκαν όταν η έδρα ανέβηκε εκ νέου και στο βήμα του μάρτυρα προσήλθε ο Γ. Αντωνόπουλος.

"Δεν θέλουμε να είμαστε παρόντες. Φεύγουμε. Είναι δικαίωμά μας. Τι δίκη είναι αυτή; Σας λέμε ότι κάποιος έρχεται να μας δολοφονήσει μέσα στη φυλακή, να μας δηλητηριάσει και μας γράφετε στα αρχ....σας; Και συνεχίζετε τώρα με τον Αντωνόπουλο; Γιαμ....καρ.....πουτ.....Τα έχετε πάρει τα λεφτά σας;"

Στο στόχαστρο μπήκε και ο συγκατηγορούμενος τους Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο έδωσε την εντολή για την δολοφονία του Αντωνόπουλου στους δύο Αλβανούς. 
Την στιγμή που δήλωνε στο δικαστήριο ότι αρνείται την κατηγορία, ο ένας εκ των δύο Αλβανών του φώναξε: Τι αρνείσαι ρε π....η;

Αντωνόπουλος: Ηθικός αυτουργός ο Α. Φλώρος

Ο Γ. Αντωνόπουλος,  στην κατάθεσή του και αφού έφυγαν από το δικαστήριο οι δύο Αλβανοί κρατούμενοι, έδειξε και πάλι ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του, τον Αριστείδη Φλώρο, λέγοντας πως οι δράστες είχαν σκοπό να τον δολοφονήσουν.

Ο μάρτυρας, που ήταν νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ στη δίκη για το σκάνδαλο της Energa  - Hellas Power με βασικό κατηγορούμενο τον Αρ. Φλώρο ως εκπρόσωπος τότε της Energa, ανέφερε ότι οι δράστες του άρπαξαν το έναν από τους δυο χαρτοφύλακες που κρατούσε στα χέρια του εκείνο το πρωινό τον Νοέμβριο του 2014  και ο οποίος περιείχε 30.000 ευρώ.

"Ήθελαν να με σκοτώσουν, αν δεν είχαν σκοπό να με σκοτώσουν δεν θα ερχόνταν με ακάλυπτα τα πρόσωπα τους" είπε ο κ. Αντωνόπουλος και σε άλλο σημείο της κατάθεσή του τόνισε: "Έπαιζαν θέατρο όταν μου ζήτησαν τον χαρτοφύλακα με τα λεφτά. Ήταν σύμπτωση το ότι είχα μαζί μου 30.000 ευρώ. Δεν ήταν το κίνητρό τους η ληστεία".

Ο Γ. Αντωνόπυλος μίλησε και για μία συνάντηση που είχε με τον Α. Φλώρο, κατά την διάρκεια της οποίας ο τελεταιος τον απείλησε λέγοντας του ότι θα δει τι θα πάθει, επειδή θέλει να τον βάλει φυλακή. Οι απειλές συνεχίστηκαν σύμφωνα με τον μάρτυρα και το 2016 με έναν άνδρα που ζήτηςε να τον δει στο γραφείο του, να του λέει: "Πρόσεχε τι λες και τι κάνεις".

Δεν ήταν συμβόλαιο

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων αμφισβήτησε  τον ισχυρισμό του μάρτυρα ότι οι κατηγορούμενοι είχαν πρόθεση να τον δολοφονήσουν , υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως "αυτοί που εκτελούν συμβόλαια θανάτου γαζώνουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Energa
SHARE:

24Media Network