Απαγόρευση κυκλοφορίας: Παρατείνεται μέχρι τις 27 Απριλίου

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Παρατείνεται μέχρι τις 27 Απριλίου
Έλεγχοι από αστυνομικούς στην Αθήνα για την εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού Eurokinissi

Παράταση για άλλες τρεις εβδομάδες στους περιορισμούς μετακινήσεων των πολιτών. Μπλόκο σε όσους επιχειρούν να δηλώσουν άλλη διεύθυνση κατοικίας, ενόψει Πάσχα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, το απόγευμα του Σαββάτου, ανακοίνωσε ότι τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τον περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω κορονοϊού, παρατείνονται μέχρι τις 27 Απριλίου στις 06:00 το πρωί.

“Άλλες τρεις βδομάδες σκληρής προσπάθειας μπροστά μας”, είπε χαρακτηριστικά με στόχο την καταπολέμηση του κορονοϊού και πρόσθεσε:

“Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνία, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή”.

Τέλος στο κόλπο με την αλλαγή διεύθυνσης

Καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα αρκετοί ασυνείδητοι πολίτες που θέλουν να κάνουν Πάσχα στα χωριά τους σκαρφίζονται διάφορες μεθόδους όπως την υποβολή αιτήματος στις Εφορίες για αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι δεν διεκπεραιώνονται πλέον τέτοιου είδους αιτήματα, ηλεκτρονικά ή και χειρόγραφα, από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, και θα υπάρξουν συγκεκριμένα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την διεκπεραίωση ενός τέτοιου αιτήματος και κατόπιν αρκετών προϋποθέσεων και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανέφερε ότι σε σχέση με τους έως σήμερα περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών, αυτές δεν αφορούν ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού ή άτομα με προβλήματα υγείας που έχουν ανάγκη την άσκηση έξω και θα μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν αρκεί να έχουν μαζί τους χαρτί γιατρού.

Πρόσθετα, ανακοινώθηκε η έναρξη λειτουργίας τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης στον αριθμό 10306. Επίσης, δημιουργήθηκαν δύο νέες ηλεκτρονικές πλατφόρμες στο Υπουργείο Εσωτερικών, citysolidarity.gov.gr και animalsolidarity.gov.gr. Η πρώτη αφορά στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων, φαρμάκων κλπ. για την βοήθεια συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη και η δεύτερη με τον ίδιο τρόπο αφορά στην συγκέντρωση ειδών για την φροντίδα αδέσποτων ζώων αλλά και δεσποζόμενων που οι άνθρωποι που τα έχουν μαζί τους αδυνατούν οικονομικά αυτή την περίοδο να τους προσφέρουν όσα χρειάζονται.

Τέλος, την οργή του κ. Χαρδαλιά προκάλεσε η συμπεριφορά αυτής της θλιβερής μειονότητας ανεγκέφαλων συμπολιτών μας που ακόμα και σήμερα και κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες, με διάφορα τεχνάσματα επιχείρησαν να φύγουν από την Αθήνα μέσω Εθνικών Οδών και παραδρόμων τους. Για αυτούς ο Υφυπουργός τόνισε δεν θα μείνει απαθής η Πολιτεία, θα δείξει μηδενική ανοχή και θα το καταλάβουν τις επόμενες ημέρες.

Συστηματικοί έλεγχοι

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σήμερα από τις 6 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 323 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Συγκεκριμένα, 88 στην Αττική, 53 στην Κρήτη, 44 στα Ιόνια Νησιά, 26 στο Νότιο Αιγαίο, 21 στην Ήπειρο, 18 στη Θεσσαλονίκη, 18 στην Κεντρική Μακεδονία, 18 στη Δυτική Ελλάδα, 12 στην Πελοπόννησο, 9 στη Θεσσαλία, 9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 4 στη Δυτική Μακεδονία, δύο στο Βόρειο Αιγαίο και ένας στη Στερεά Ελλάδα.

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 19.454 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version