Απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο από ΕΛ.ΑΣ.- Μπλόκο κυβέρνησης στη Χρυσή Αυγή

Απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο από ΕΛ.ΑΣ.- Μπλόκο κυβέρνησης στη Χρυσή Αυγή

Δριμεία επίθεση Δένδια στη Χρυσή Αυγή για το συσσίτιο "Μόνο για Έλληνες", ενόψει της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ. για απαγόρευση συναθροίσεων για λόγους ασφαλείας. Τι απαντά η Χρυσή Αυγή (Vid)

Με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, την Τετάρτη από 12.00 ώρα έως και την 24.00 ώρα, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις ή πορείες.

Συγκεκριμένα το προληπτικό μέτρο αφορά στην περιοχή της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς Αχαρνών-Ιουλιανού-Φιλαδέλφειας-Δομοκού-Νέστορος-Κωνσταντινουπόλεως-Αγίου Μελετίου-Αχαρνών.

Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή έχει προγραμματίσει για τις 18:00 νέα εκδήλωση στην πλατεία Αττικής, κατά την οποία έχει αποφασίσει να διανείμει προϊόντα και τρόφιμα σε Έλληνες πολίτες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, έχει ωστόσο ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψει στη Χρυσή Αυγή να προχωρήσει στη διανομή τροφίμων.

Επίθεση Δένδια στη Χρυσή Αυγή

Δριμεία επίθεση στην Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με αφορμή την προαναγγελία εκδήλωσης του κόμματος κατά την οποία θα μοιράζονταν τρόφιμα “μόνο σε Έλληνες”.

”Η προαναγγελία συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα σήμερα από το θλιβερό νεοελληνικό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, με την προσχηματική επίκληση διανομής τροφίμων, συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας”, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, με αφορμή την προαναγγελία εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής, σημέρα, 39η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Οι “φιλεύσπλαχνοι” νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον “φιλανθρωπικό” τους οίστρο πρόσθεσε ο υπουργός.

Ζαρούλια: ”Η διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες θα γίνει κανονικά”

Τη δική της απάντηση, από το βήμα της Βουλής, έδωσε η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, η οποία δήλωσε πως παρά τις αντιδράσεις το συσσίτιο μόνο για Έλληνες θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

”Καταγγέλλω των παράνομα εκλεγμένο Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, τον υπουργό προστασίας των μεταναστών Δένδια και τον πρωθυπουργό που προσπαθούν να εμποδίσουν ένα νόμιμα εκλεγμένο κόμμα να ασκήσει το καθήκον του. Η διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες θα γίνει κανονικά και θα είναι μόνο για Έλληνες. Θα διανείμουμε τόνους κρέατος”.

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε πως η διανομή θα γίνει κανονικά στο σταθμό Λαρίσης και όχι στην πλατεία Αττικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα