Απεργία 9 Νοεμβρίου: Μεγάλο μέτωπο κατά της ακρίβειας – Ποιοι συμμετέχουν, τα αιτήματά τους

Απεργία 9 Νοεμβρίου: Μεγάλο μέτωπο κατά της ακρίβειας – Ποιοι συμμετέχουν, τα αιτήματά τους
Εικόνα από κινητοποίηση στην Αθήνα Nick Paleologos / SOOC

Μαζική κινητοποίηση σήμερα, με εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στο κύμα ακρίβειας, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης.

Μια από τις μαζικότερες απεργίες των τελευταίων ετών πραγματοποιείται σήμερα, με εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να αντιδρούν στο κύμα ακριβείας και στην φτωχοποίησή τους.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα λάβει χώρα στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και θα δώσουν το παρών, μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Ξεχωριστή συγκέντρωση, στα Προπύλαια στην Αθήνα, διοργανώσει το ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 10:30. Θα ακολουθήσουν, ως είθισται, πορείες.

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στην ελληνική περιφέρεια.

Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων στην Αθήνα θα είναι στις 09:45 στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.
  • Πλατεία Κοραή: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι.
  • Ομόνοια: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς δήμων της Αττικής.
  • Χαυτεία: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας, τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα, δίνουν τη μάχη κατά της ακρίβειας που στραγγαλίζει τα νοικοκυριά και τους πολίτες. Η κατακόρυφη άνοδος των τιμών στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, ο πληθωρισμός που τρέχει με 12% εξανεμίζει το εισόδημα των εργαζομένων, τους φτωχοποιεί και τους εξαθλιώνει. Στη χώρα μας οι εργαζόμενοι ζουν πλέον σε μια μόνιμη κρίση, αφού 12 χρόνια τώρα αυτοί πληρώνουν το «μάρμαρος» ενώ η οικονομική ολιγαρχία του τόπου αυξάνει τον πλούτο και τα κέρδη της.

Ήρθε, πλέον, η ώρα να βάλουμε τέρμα σε αυτή την πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς, φτωχότερους.

Διεκδικούμε, με όλες μας τις δυνάμεις, αυξήσεις στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Διεκδικούμε συλλογικές συμβάσεις και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Η αυριανή Γενική Απεργία, είναι απεργία – σταθμός κι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας“.

Απεργία 9 Νοεμβρίου: Τι ισχύει για τα ΜΜΕ – Τραβούν χειρόφρενο τα ταξί

Παράνομη κρίθηκε από δικαστήριο η στάση εργασίας που κήρυξαν για την Τετάρτη η ΣΤΑΣΥ και η ΟΣΥ, τα συνδικάτα στα μέσα σταθερής τροχιάς και τα λεωφορεία. Τα συνδικάτα των εργαζομένων τόσο της ΣΤΑΣΥ, όσο και της ΟΣΥκήρυξαν νέα κινητοποίηση, αυτή τη φορά 24ωρη, υπό την αιγίδα της ΓΣΕΕ. Η ΣΕΛΜΑ, το συνδικάτο εργαζομένων του Μετρό, ανακοίνωσε και επισήμως 24ωρη απεργία για την Τετάρτη ενώ το ίδιο έκανε και το συνδικάτο των εργαζομένων στα λεωφορεία (ΟΑΣΑ).

  • Χωρίς ταξί θα παραμείνουν οι δρόμοι της Αθήνας καθώς το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) συμμετέχει στην 24ωρη απεργία
  • Σε σιδηρόδρομο και προαστιακό: η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία ενώ η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, για να διευκολύνει τη συμμετοχή πολιτών στην απεργία, αποφάσισε να πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 17:00.

Δεν θα ισχύσουν σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (μικρός δακτύλιος), λόγω των στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και της 24ωρης απεργίας των μελών του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

Η ΕΛΑΣ παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.

ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία σε όλα τα MME

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημεριδών Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) ανακοίνωσε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.

Η απεργία θα ξεκινήσει στις 05.00 π.μ. της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου έως τις 05.00 π.μ. της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου.

Απεργούν και οι επαγγελματίες της εστίασης

Στην γενική απεργία της 9ης Νοεμβρίου την Τετάρτη, συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση η «ΠΟΕΣΕ συμμετέχει στο κάλεσμα της ΓΣΕΒΕΕ για συμμετοχή στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου. Το κεντρικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00πμ και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά αντίστοιχες τοπικές συγκεντρώσεις θα διοργανωθούν και στην περιφέρεια.

Απεργία 9 Νοεμβρίου: Χωρίς πλοία σήμερα

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετέχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στις 9 Νοεμβρίου όπως αποφασίστηκε από τη διοίκηση της ΠΝΟ.

Στην απεργία θα συμμετέχουν τα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με έναρξη την 00.01 της Τετάρτης 09-11-2022 και λήξη την 24.00 ώρα της ίδιας ημέρας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα