Απεργία: Χωρίς ηλεκτρικό, λεωφορεία και τρόλεϊ την Τρίτη

Απεργία: Χωρίς ηλεκτρικό, λεωφορεία και τρόλεϊ την Τρίτη
Απεργούν τα μέσα μεταφοράς Eurokinissi

Χειρόφρενο και στα τρένα την Πέμπτη, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ εκκρεμούν ακόμη οι αποφάσεις για μετρό και τραμ.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ (τον παλιό «ηλεκτρικό» και γραμμή 1 του Μετρό) την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Την ίδια μέρα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.

Χειρόφρενο τραβούν στα τρένα για 24 ώρες και οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, από την οποία θα επηρεαστούν και δρομολόγια του Προαστιακού.

Αναμένονται ακόμη οι αποφάσεις για Μετρό, τραμ και λεωφορεία.

Η ανακοίνωση του ΗΣΑΠ για την απεργία αναφέρει:

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ. πραγματοποιεί, την Τρίτη 24/9/2019, 24ωρη απεργία, στο δίκτυο της Γραμμής 1 (πρώην ΗΣΑΠ), συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) ενάντια σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των εργασιακών δικαιωμάτων και της λειτουργίας των συνδικάτων.

Διεκδικούμε:

Την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Αγωνιζόμαστε:

Για δημόσιες μεταφορές στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου Για ανάπτυξη με όρθιους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις μισθών, με ισχυρές συλλογικές συμβάσεις και συγκροτημένα δικαιώματα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version