Απεργία πείνας ξεκινά ο Κώστας Σακκάς. Βρίσκεται 2,5 χρόνια στη φυλακή χωρίς να έχει δικαστεί

Απεργία πείνας ξεκινά ο Κώστας Σακκάς. Βρίσκεται 2,5 χρόνια στη φυλακή χωρίς να έχει δικαστεί
ΑΘΗΝΑ-Δηλώσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας// Φωτογραφίες των συλληφθέντων δίνονται στη δημοσιότητα// στη Νέα Σμύρνη, επί της οδού Καισαρείας, ΣΑΚΚΑΣ Κωνσταντίνος.(ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) Eurokinissi

Ο Κώστας Σακκάς ξεκινά απεργία πείνας καθώς βρίσκεται ήδη δυόμισι χρόνια στη φυλακή χωρίς να έχει δικαστεί και αντιμετωπίζει άμεσα τον κίνδυνο να παραταθεί εκ νέου η προφυλάκισή του

Απεργία πείνας ξεκινά ο Κώστας Σακκάς τη Τρίτη, ημέρα κατά την οποία ως κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» θα έπρεπε να αποφυλακιστεί έχοντας συμπληρώσει το χρόνο προσωρινής κράτησης.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν την προφυλάκισή του, φτάνοντας πλέον σήμερα να κρατείται προσωρινά τα τελευταία… 2,5 χρόνια.

Ο Κώστας Σακκάς προφυλακίστηκε στις 4.12.2010, ενώ το ανώτατο όριο της προφυλάκισής του (18 μήνες) συμπληρώθηκε προτού η δίκη του να έχει ξεκινήσει. Δύο μήνες πριν από τη συμπλήρωση του 18μήνου, ασκήθηκε σε βάρος του νέα ποινική δίωξη για συναφή αδικήματα σε υπόθεση που αφορά την οργάνωση «ΣΠΦ» και προφυλακίστηκε εκ νέου. Αν και ο ανώτατος χρόνος της δεύτερης προσωρινής κράτησής του δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 12 μήνες, όταν συμπληρώθηκε το χρονικό διάστημα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την παράταση για ακόμα έξι μήνες.

Πλέον, όπως αναφέρει και η συνήγορος υπεράσπισής του Μαρίνα Δαλιάνη, ο κατηγορούμενος κινδυνεύει να μείνει τρία χρόνια προφυλακισμένος χωρίς να έχει δικαστεί, αφού η πρώτη δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη (για την οποία κρατείται) δεν έχει καν αρχίσει.

Η συνήγορος του Κ. Σακκά έχει καταθέσει αντιρρήσεις για την παράνομη παράταση της προφυλάκισής του στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών και αναμένεται η κατάθεση αίτησής του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για την αναίρεση του βουλεύματος λόγω θετικής υπέρβασης εξουσίας.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Σακκάς στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σχετικά με την απεργία πείνας, αφού επαναλαμβάνει ότι δεν υπήρξε ποτέ μέλος της «ΣΠΦ» -πράγμα που έχει ξεκαθαρίσει και η ίδια η οργάνωση- αναφέρει:

“Ουσιαστικά, οι εξοντωτικές προφυλακίσεις, που επιβάλλουν μία παρατεταμένη συνθήκη αιχμαλωσίας, αποτελούν αντιστάθμισμα για τα σαθρά και πρόχειρα μαγειρεμένα κατηγορητήρια, τα οποία ό,τι και να κάνουν, αδυνατούν να αποτρέψουν το “ξεφούσκωμά” τους στις δικαστικές αίθουσες παρά το ειδικό καθεστώς που τις χαρακτηρίζει (από κάθε άποψη). Οποιος έχει περάσει απ’ αυτές έστω και για λίγο, το γνωρίζει αυτό πολύ καλά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα