Οργή λαού στη Μαλακάσα: Κάτοικοι έβαλαν φωτιά στα διόδια

Οργή λαού στη Μαλακάσα: Κάτοικοι έβαλαν φωτιά στα διόδια
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ (EUROKINISSI/ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ) Eurokinissi

Φωτιά στα διόδια της Μαλακάσας έβαλαν κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση στο αντίτιμο. Συνέχισαν την κινητοποίηση στα διόδια Αφιδνών, όπου σήκωσαν τις μπάρες (vid)

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (09/02) στη Μαλακάσα, με κατοίκους του Ωρωπού, του Καλάμου και των γύρω περιοχών να βάζουν φωτιά στα διόδια, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο για τις αυξήσεις στο αντίτιμο που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Οι κάτοικοι επρόκειτο να συγκεντρωθούν στα πλευρικά διόδια, που υπάρχουν στο σημείο, για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά. Στην πορεία, ωστόσο, η κινητοποίηση πήρε άλλη τροπή.

Έβγαλαν από το κουβούκλιο την υπάλληλο που εργαζόταν μέσα και αφού το μετακίνησαν του έβαλαν φωτιά.

Δικαιούται ο Έλληνας να λέει “Δεν Πληρώνω”;

Στη συνέχεια πετάχθηκαν ξαφνικά στην Εθνική οδό και σταμάτησαν τα αυτοκίνητα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιο θύμα, αφού τα οχήματα κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα. Μάλιστα, αρκετοί οδηγοί αντέδρασαν έντονα στην κίνηση των κατοίκων, καθώς  οι τελευταίοι εξέθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή όλων. Μετά από περίπου 10 λεπτά, ο δρόμος άνοιξε.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Ωρωπού είχε καλέσει τους πολίτες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί, ωστόσο μετά τα επεισόδια ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος καταδίκασε αυτές τις ενέργειες, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορούσε να τους σταματήσει.

Οι εξαγριωμένοι κάτοικοι, περίπου 500 σύμφωνα με την αστυνομία, συνέχισαν την κινητοποίηση τους στα διόδια των Αφιδνών, όπου σήκωσαν τις μπάρες, επιτρέποντας στα αυτοκίνητα να περάσουν ελεύθερα και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Αθηνών-Λαμίας. Όλα αυτά υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες, μέχρι στιγμής, δεν έχουν επέμβει.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ (EUROKINISSI/ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ) Eurokinissi

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ (EUROKINISSI/ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ) Eurokinissi

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα